NOVAK: „ŽELIMO DA SE REVANŠIRAMO JUVENTUSU“

Košarkaši Mega Leksa u utorak 3. januara od 18:30 nastavljaju takmičenje u Košarkaškoj Ligi šampiona a protivnik u Litvaniji će biti ekipa Juventus Utena. Mega Leks će i na ovom meču imati dosta problema sa izostancima. Tejić i Simeunović zbog povreda neće igrati u Litvaniji a meč će propustiti i Stefan Glogovac koji zbog visoke temperature takođe nije otputovao sa ekipom.

Trener Mega Leksa Dejan Milojević je istakao da ekipa mora da smanji oscilacije u igri:

– Očekuje nas težak meč u Litvaniji. Imamo dosta problema sa povredama na koje se nadovezala i visoka temperatura Glogovca. U kom god sastavu da se suprotstavimo, moramo da damo sve od sebe i da smanjimo oscilacije u igri. Znamo kvalitete Juventusa, bili smo blizu preokreta u Mitrovici. Ukoliko nam se ukaže šansa za pobedu, nadam se da ćemo je iskoristiti i tako produžiti nadu za plasman u narednu fazu Lige šampiona,

izjavio je Milojević.

Mega Leks posle 10 kola D grupe Lige šampiona ima 3 pobede u odnosu na 6 Juventusa. Meč u Litvaniji će biti jedna od poslednjih šansi za Megu da se uključi u borbu za 5. mesto koje bi moglo da je odvede u drugu fazu takmičenja. Ostende na tom mestu trenutno ima pobedu više od Mege. U prvom susretu sa Juventusom u okvru 4. kola Lige šampiona, litvanska ekipa je slavila u Sremskoj Mitrovici sa 77:79 iako je Mega uspela za manje od 3 minuta da se vrati iz minus 11 i da ima šut za pobedu na kraju.

Jovan Novak ističe da bi želeo da Mega Leks otvori 2017. godinu sa pobedom:

– Očekuje nas težak meč a situacija sa povredama nam dodatno otežava posao. Ipak, želimo da se revanširamo za tesan poraz koji smo imali u Sremskoj Mitrovici kada smo imali i šut za pobedu. Ne smemo da dozvolimo velike padove u igri kakve smo imali u prethodnom meču protiv Budućnosti.  Nadam se da ćemo uspeti da pružimo kvalitetnu partiju i da 2017. godinu otvorimo sa pobedom i nastavkom borbe za plasman u drugu fazu takmičenja,

izjavio je Novak.

Meč 11. kola D grupe Košarkaške Lige šampiona između Juventusa i Mega Leksa se igra u utorak od 18:30 uz direktan prenos na TV Arena Sport.

Foto: Mega Leks/Ivica Veselinov