MILOJEVIĆ: „VERUJEM DA IMAMO SNAGE ZA DOBAR MEČ SA OLIMPIJOM“

Košarkaši Mega Leksa u nedelju od 17 časova nastavljaju takmičenje u ABA ligi utakmicom protiv Union Olimpije. Meč u Ljubljani se igra u okviru 14. kola regionalnog takmičenja a na njemu će Mega biti oslabljena neigranjem dva igrača. Kostja Mušidi se nalazi sa reprezentacijom Nemačke na juniorskom Prvenstvu Evrope dok je Marko Tejić ostao u Beogradu zbog povrede ruke.

Trener Mega Leksa Dejan Milojević veruje da ekipa i pored izostanaka, može da skupi snage da odigra dobar meč:

– Očekuje nas teško gostovanje u Ljubljani koje je dodatno otežano izostankom Mušidija koji je sa svojom reprezentacijom na juniorskom EP, kao i neigranjem Tejića koji zbog povrede ruke neće putovati u Sloveniju. Pored agresivne i pametne odbrane od početka meča, moramo da obratimo i pažnju na greške kojih smo imali previše, posebno u poslednjem meču. Olimpija je vrlo kvalitetna ekipa koja je značajno napredovala na tabeli. Ipak, verujem da možemo da skupimo snage da odigramo dobar meč i sa pobedom da završimo ovaj niz gostovanja,

izjavio je Milojević.

Mega Leks i Union Olimpija su se u ABA ligi do sada sastajali 7 puta uz skor 4:3 za Olimpiju. Poslednji susret je odigran u 1. kolu kada je Mega slavila u Sremskoj Mitrovici sa 86:85. Posle 13 kola ABA lige Mega Leks ima skor 4-9 dok Union Olimpija ima pobedu više.

mega_olimpija_29092016_0311

Plejmejker Mege Jovan Novak ističe da ekipa mora da uđe u meč maksimalno koncentrisano:

– Očekuje nas težak meč u nedelju sa kvalitetnom ekipom Olimpije. Moramo da uđemo u meč maksimalno koncentrisani i sa puno energije. Samo na taj način i pored izostanaka koje imamo u ekipi, možemo da iznenadimo ekipu Olimpije i da pobedom popravimo utisak iz poslednjih par mečeva,

izjavio je Novak.

Utakmica Union Olimpija – Mega Leks je zakazana za nedelju 18. decembar od 17 časova uz direktan prenos na TV Arena Sport.

Foto: Mega Leks/Ivica Veselinov