SIMEUNOVIĆ: „VEOMA TEŠKO GOSTOVANJE PARTIZANU, NADAMO SE VELIKOJ POBEDI“

Košarkaši Mega Leksa su pobedom protiv Ostendea potvrdili da su podigli formu u odnosu na početak sezone a u subotu od 19 časova u hali „Aleksandar Nikolić“ ih očekuje teško gostovanje Partizanu NIS. Meč 11. kola ABA lige će za izabranike Dejana Milojevića biti prilika da se sa eventualnom pobedom približe borbi za plej. Ni na ovom meču trener Mega Leksa neće moći da računa na Ognjena Čarapića.

Posle 10 odigranih kola u ABA ligi Mega se trenutno nalazi na 7. mestu sa 4 pobede i 6 poraza dok je Partizan na deobi trećeg mesta sa 7 pobeda i 3 poraza.

Trener Mega Leksa Dejan Milojević ističe da Megu očekuje teška utakmica u subotu:

– Partizan je izuzetno kvalitetna ekipa sastavljena od bivših i sadašnjih reprezentativaca, dobrih stranaca i talentovanih mladih igrača. Očekuje nas veoma težak zadatak u subotu. Moramo da odigramo jako kvalitetno u oba pravca da bi mogli da se nadamo iznenađenju i pobedi koja bi puno značila našoj mladoj ekipi,

izjavio je Milojević.

kkcz_mega_09102016_0004

Mega Leks i Partizan su se do sada 6 puta sastajali u ABA ligi uz 2 pobede Mege i 4 crno-belih. Poslednji susret u regionalnom takmičenju je bio u okviru 15. kola prošle sezone kada je Mega posle velikog preokreta i minus 18 u trećoj četvrtini, slavila u hali „Aleksandar Nikolić“ sa 78:85.

Krilo Mege Đorđe Simeunović je izjavio da će ekipa pokušati i u meču protiv Partizana da nastavi sa podizanjem igre i forme:

– U subotu nas očekuje veoma teška utakmica, igraćemo na verovatno najtežem domaćem terenu u ABA ligi. U prethodnim mečevima smo podigli igru i formu i pokušaćemo da nastavimo sa tim trendom i u meču protiv Partizana. Uz punu koncentraciju od prvog minuta i agresivnu igru u odbrani, nadam se da možemo da dođemo do velike pobede sa kojom bi još dodatno podigli samopouzdanje pred mečeve koji slede,

izjavio je Simeunović.

Meč Partizan NIS – Mega Leks je zakazan za subotu 26. novembar od 19 časova u hali „Aleksandar Nikolić“ u Beogradu, uz direktan prenos na TV Arena Sport.

Foto: Mega Leks/Ivica Veselinov