TEJIĆ: „PROTIV JUVENTUSA MORAMO DA ODIGRAMO MNOGO BOLJU ODBRANU“

Košarkaši Mega Leksa u utorak od 20 časova u hali PSC Pinki u Sremskoj Mitrovici nastavljaju takmičenje u Košarkaškoj Ligi šampiona utakmicom protiv litvanskog Juventusa. Posle tri kola Mega ima jednu pobedu i meč protiv litvanskog tima će biti od izuzetnog značaja u daljoj borbi za plasman u drugu fazu takmičenja.

Trener Mega Leksa Dejan Milojević ističe da ekipa mora da podigne igru u odbrani:

– U utorak dočekujemo vrlo iskusnu litvansku ekipu koja je prethodno dobila Strazbur i Ostende. Imamo malo vremena za odmor i ispravljanje grešaka. Potrebno je pre svega da podignemo igru u odbrani i smanjimo broj grešaka, pogotovo u prelomnim trenucima meča. Na taj način bi imali šansu da dođemo do pobede koja bi nam puno značila za samopouzdanje ekipe, kao i za dalje takmičenje u Ligi šampiona,

izjavio je Milojević.

mega-krka_05112016_0217

Juventus Utena pruža dobre partije u Ligi šampiona gde u tri meča ima dve pobede, za razliku od litvanskog prvenstva, gde su na osmom mestu na tabeli sa skorom 3-7. Imaju iskusnu ekipu koja je u proseku starija skoro pet godina u odnosu na tim Mega Leksa u Ligi šampiona (25.7 prema 20.8 godina koliko u proseku ima Mega). Juventus je tim sa vrlo iskusnim litvanskim igračima pojačanim sa dva američka i jednim kanadskim igračem. Na pleju je Amerikanac Džamar Digs koji u Ligi šampiona u proseku beleži 12.2 poena i 5 asistencija. Na poziciji beka je Kanađanin Aron Best (9.6 poena). Manju ulogu na trojci ima Spenser Parker (3.4 poena). Od Litvanaca se ističu na poziciji krila Sulskis (11.6 poena) i Sirutavičius (13.8 poena, 56% za 3 poena), centar Cepukaitis i bek Bickauskis.

U poluvremenu utakmice protiv Juventusa će biti organizovano takmičenje u šutiranju sa pola terena za vrednu nagradu – plazma televizor, poklon kompanije Roda. Takođe, u pauzama o toku utakmice, u gledalište će iz specijalne sportske puške biti ispucavane majice kompanije Roda.

Mladi centar Mege Marko Tejić očekuje vrlo težak meč u utorak:

– Očekuje nas teška utakmica protiv vrlo nezgodne ekipe Juventusa. Dobili su Strazbur na svom terenu i Ostende u gostima i time su pokazali visoke ambicije u našoj grupi. Nama je bitno da odigramo mnogo bolju odbranu nego u prethodnim utakmicama i ako budemo uspeli u tome, verujem da ćemo biti vrlo blizu izuzetno bitne pobede,

izjavio je Tejić.

Karte za meč Mega Leks – Juventus Utena koji se igra u utorak od 20 časova u hali PSC Pinki u Sremskoj Mitrovici, su puštene u prodaju po ceni od 300 dinara za tribine i 1000 dinara za VIP mesta. Karte mogu se kupiti u kafiću Pinki u okviru hale u periodu od 8 do 22 časa, kao i na blagajni na dan utakmice.

Foto: Mega Leks/Ivica Veselinov