SIMEUNOVIĆ: „UZ PUBLIKU DO BITNE POBEDE PROTIV CIBONE“

U utorak od 20 časova u hali PSC Pinki u Sremskoj Mitrovici, košarkaši Mega Leksa nastavljaju takmičenje u Košarkaškoj Ligi šampiona utakmicom protiv Cibone. Mega Leks je bez pobede sada već šest mečeva u oba takmičenja ali će protiv gostiju iz Zagreba dati sve od sebe da se ta negativna serija prekine.

Mega Leks ni na ovom meču zbog povreda neće moći da računa na Radosava Spasojevića, Stefana Glogovca i Ognjena Čarapića. Trener Mege Dejan Milojević je izjavio da se nada da će ekipa u utorak uspeti da prekine negativnu seriju:

mega_buducnost_06102016_0011

– Dolazi nam težak protivnik koji se nalazi u dobroj formi. Imaju Žižića koji je verovatno najbolji igrač ABA lige u ovom trenutku. U seriji smo poraza koju želimo da prekinemo što pre i nadamo se da će to biti već u utorak protiv Cibone,

izjavio je trener Mega Leksa.

U pauzi između četvrtina će u publiku biti ispucavane majice kompanije Roda a tri najsrećnija gledaoca koja uhvate majice, u poluvremenu će se takmičiti u šutiranju sa pola terena za vrednu nagradu – Plazma TV, poklon kompanije Roda. I na ovom meču Mega Leks nastavlja sa projektom „Mega Experience“ u okviru kog su gosti kluba na utakmici mlada i talentovana deca iz Sremske Mitrovice.

Mega Leks i Cibona se po prvi put sastaju u evropskom takmičenju a prethodno su u ABA ligi snage odmerili 6 puta uz skor 4-2 za Megu. Poslednji susret je bio u 23. kolu regionalnog takmičenja prošle sezone kada je Mega u Zagrebu slavila sa 82:89. Obe ekipe su u prvom kolu Košarkaške Lige šampiona izgubile svoje mečeve, pošto je Avelino slavio u Sremskoj Mitrovici a Tenerife u Zagrebu.

Košarkaš Mega Leksa Đorđe Simeunović je pozvao publiku da podrži Megu u izuzetno bitnom meču:

– Posle serije poraza koje smo doživeli, moramo da se dignemo i konačno da dobijemo meč, prvenstveno zbog samopouzdanja. Sam trijumf protiv Cibone bi nam i puno značio u nastavku takmičenja u Ligi šampiona. Cibona ima odličnu ekipu, pre dva dana su ubedljivo savladali Olimpiju u Ljubljani tako da nas očekuje teška utakmica. Pozivam publiku u Sremskoj Mitrovici da nas podrži u što većem broju kako bi nam pomogli da ostvarimo izuzetno bitnu pobedu,

izjavio je Simeunović.

Ulaznice po ceni od 300 dinara za tribine se u periodu od 8 do 22 časa mogu kupiti u kafiću Pinki u okviru hale.

Foto: Mega Leks/Ivica Veselinov