MILOJEVIĆ: „PRAVE EKIPE POBEĐUJU I KADA NE IGRAJU SJAJNO“

Mega je na sjajan način započela sezonu pošto je i pored velikog rezultatskog zaostatka uspela da pobedi Union Olimpiju 86:85. Velika borba i agresivna odbrana u drugom poluvremenu je dala rezultata, što se pokazalo i u poslednjem napadu Olimpije.

Kapiten Mega Leksa Rade Zagorac smatra da je ekipa pokazala već sada pobednički mentalitet:

– Prezadovoljan sam otvaranjem sezone i pobedom protiv Olimpije. Meč je bio jako težak. Gubili smo praktično sve vreme, a krajnji rezultat nam je prvo vođstvo, posle otvaranja utakmice. Ekipa već sada pokazuje pobednički mentalitet i to me najviše raduje. Čestitam Olimpiji na stvarno dobroj partiji, na velikom otporu i želim joj mnogo sreće u nastavku sezone.

IMG_0591

Trener Mege Dejan Milojević je izjavio da prave ekipe pobeđuju i kada ne igraju sjajno:

– Očekivao sam težak meč. Pratio sam kako Olimpija igra u pripremnom periodu, a znam i da prva utakmica nosi veliku nervozu i tenziju. To je kod nas došli do velikog izražaja. Prvo poluvreme smo igrali dosta nervozno i mekano. Ali, prave ekipe pobeđuju i kada ne igraju sjajno. Mi smo to pokazali. Odbranom i energijom smo uspeli da preokrenemo utakmicu i na kraju da odbranimo ključni napad. Ovo će mnogo značiti igračima. I da svi vide da je i ove sezone Mega ima kvalitet da dobija neizvesne završnice, kao i da konkuriše za najviši plasman.

Trener gostiju iz Ljubljane Gašper Okorn je istakao da nije zadovoljan jer misli da je Olimpija ispustila pobedu:

– Čestitam Megi na pobedi. U drugom poluvremenu smo radili sve ono što nismo smeli i na šta smo konstantno upozoravali. Ušli smo u ritam rivala i igrali baš kako Mega želi. Prvi put kada nas je protivnik stigao imali smo odgovor, ali u drugom naletu imali smo velike probleme. Moramo da naučimo iz ovoga. Nisam zadovoljan. Imali smo sve u svojim rukama, došli po pobedu, ali izgubili.

Bivši igrač Mege Nikola Janković je izjavio da je Olimpija nije dobro odgovorila na presing Mege:

– Utakmica je bila dobra, bili smo dobar protivnik i vodili 39 minuta. Na kraju smo imali greške, nismo se snašli na presing Mege i mislim da je to prelomilo meč. Ali, tek je prva utakmica, imamo dosta prostora za napredak i nastavljamo da radimo.

Foto: Mega Leks/Ivica Veselinov