TEJIĆ NAREDNE DVE GODINE U MEGA LEKSU!

Krilni centar Marko Tejić provešće naredne dve godine u Mega Leksu. Tejić je prethodne tri godine proveo u Crvenoj zvezdi dok je u Super ligi Srbije u protekloj sezoni nastupao za FMP.

Marko Tejić je rođen 4. avgusta 1995. godine u Užicu, visok je 210 centimetara i igra na poziciji krilnog centra. Sa Crvenom zvezdom ima osvojene dve ABA titule, jednu titulu šampiona Srbije i dva Kupa Radivoja Koraća. Sa mladom reprezentacijom Srbije je osvojio zlato prošle godine u Linjanu u Italiji, zajedno sa Radetom Zagorcem i Ognjenom Jaramazom a 2014. je osvojio bronzu u Grčkoj.

Marko Tejić je vrlo zadovoljan zbog šanse koja mu se pruža u Mega Leksu:

Hvala Crvenoj zvezdi i FMP-u na poverenju, ali i prilici koju mi ovom pozajmicom daju da nastavim sa svojim napretkom i da kroz utakmice i minute na parketu u potpunosti razvijem svoj potencijal i pokažem sve što mogu. Hvala svim trenerima sa kojima sam radio, i sa kojima sam provodio puno vremena razvijajući se kao košarkaš: treneru Dejanu Radonjiću i stručnom štabu KK Crvena zvezda, treneru Slobodanu Klipi i njegovim pomoćnicima. Istovremeno, hvala i ekipi Mega Leksa koja veruje u mene i pruža mi mogućnost da kroz jake mečeve i iskušenja u ABA ligi, Fiba Ligi šampiona i domaćem prvenstvu i kupu, prikažem sve što mogu. Na prvom mestu, očekuju me jaki treninzi i dobar rad sa trenerom Milojevićem, ekipa je izuzetno kvalitetna, i očekujem da ću se kroz jake treninge i utakmice nametnuti u Sremskoj Mitrovici, i time ostvariti svoju veliku želju – povratak u Crvenu zvezdu“,

istakao je Tejić.

Dobrodošao Marko!

Foto: MN Press