DANILO NIKOLIĆ U ŠPANIJI!

Krilni centar Mega Leksa Danilo Nikolić će svoju karijeru nastaviti u Španiji pošto je potpisao ugovor sa ACB ligašem Bilbaom. Španski tim će naredne sezone igrati ULEB Evrokup.

Danilo Nikolić je rođen 08.04.1993. godine i u najvećem delu prošle sezone je bio najstariji igrač Mega Leksa. Na rastanku sa Megom, Nikolić je izjavio da bi voleo da se ponovi prošla sezona:

„Zahvalan sam svima u klubu na pruženoj šansi i svemu što su uradili za mene i poželeo bih im sreću u daljoj karijeri. Prošla sezona u Megi je bila nezaboravna i voleo bih da se tako nešto ponovi. Verujem da će klub nastaviti da raste i da će i dalje biti najbolja sredina za mlade igrače. S obzirom da sam u najvećem delu prošle sezone bio najstariji igrač Mega Leksa, siguran sam da sam spreman za nove izazove u Bilbau i jedva čekam da se priključim novom timu“,

izjavio je Nikolić.

Nikolić je u Megu došao 2014. godine iz redova Budućnosti a u prošloj sezoni je bio jedan od najzaslužnijih za sjajne rezultate Mege. Odigrao je sjajno na finalnom turniru Kupa Radivoja Koraća u Nišu, gde je Mega Leks osvojio prvi trofej u istoriji klubu. U ABA ligi je često bio odličan u ključnim momentima poput postignute trojke za pobedu u Skoplju protiv MZT-a ili pogođena oba slobodna bacanja na kraju druge utakmice polufinala plejofa protiv Budućnosti. U ABA ligi je u proseku imao 10.6 poena uz 5.2 skoka dok je u Super ligi Srbije beležio 12.6 poena i 5.7 skokova.

Srećno Nik!

Foto: Mega Leks/Ivica Veselinov