ZAGORAC I SLEDEĆE SEZONE KAPITEN MEGA LEKSA!

Kapiten Mega Leksa Rade Zagorac će i naredne sezone igrati za Megu pošto je produžio ugovor sa klubom! Zagorac je u klubu od 2011. godine i sledeća godina će mu biti šesta u Megi. Kao kapiten ekipe je podigao prvi trofej u istoriji kluba a naredne sezone će predvoditi Megu i u prvom učešću u evropskom takmičenju, FIBA Ligi šampiona.

Zagor potpis Mega

Zagorac se trenutno nalazi na pripremama reprezentacije Srbije za Kvalifikacioni turnir za odlazak na Olimpijske igre u Riju a svoju odluku da predvodi tim i naredne sezone je objasnio sledećim rečima:

„Posle razmatranja ponuda i u razgovoru sa ljudima iz kluba, procenio sam da je za mene najbolje ostanem još jednu sezonu u Mega Leksu. Pet godina sam u Megi, rastao sam zajedno sa klubom i ponosan sam na sve što smo uradili do sada, posebno u prethodnoj sezoni. Moja želja je da igram u NBA ligi vec sledeće sezone, a moje je mišljenje da ću tu želju najlakše i najbrže ostvariti razvijajući se u sistemu Mege“,

izjavio je Zagorac.

mega_kup_21022016_0033

Zagorac je prošle sezone sa Megom osvojio Kup Radivoja Koraća i ostvario plasman u finale ABA lige dok je u Super ligi osvojio treće mesto i plasman u regionalno takmičenje naredne sezone. U ABA ligi je zbog loma ruke u 1. kolu pauzirao tri i po meseca ali se vratio u finišu takmičenja i bio jedan od najzaslužnijih za veliki uspeh Mege. U proseku je beležio 13.1 poen i 5.9 skokova a najbolju partiju je pružio u prvom polufinalnom meču u Podgorici kada je protiv Budućnosti postigao 27 poena uz indeks 40.

Pružio je fantastične partije i u Super ligi gde je u proseku beležio 14.7 poena (65% za 2 poena, 48% za 3) uz 6.2 skoka, 3.1 asistenciju i 2.4 ukradene lopte po meču za prosečan indeks korisnosti 21.2.

Foto: Mega Leks/Ivica Veselinov