DESET IGRAČA MEGE U MLAĐIM SELEKCIJAMA REPREZENTACIJA

Tokom leta će se čak 10 igrača Mega Leksa boriti za mesto u nacionalnim timovima na prestojećim Evropskim prvenstvima za mlađe kategorije.

Na pripremama mlade reprezentacije Srbije za Evropsko prvenstvo za igrače do 20 godina koje će se održati od 16. do 24. jula u Helsinkiju u Finskoj, naći će se Radovan Đoković, Nikola Pavlović i Stefan Simić.

Mega će imati 5 juniora na pripremama 3 juniorske reprezentacije. Novak Musić i Nikola Mišković su pozvani na pripreme reprezentacije Srbije, Jovan Vojinović i Petar Raičković će se boriti za mesto u nacionalnom timu Crne Gore dok će je Goga Bitadze pozvan na pripreme juniorske reprezentacije Gruzije.

Marko Pecarski i Bogdan Nedeljković su pozvani na pripreme kadetske reprezentacije Srbije za Evropsko prvenstvo za igrače do 16 godina koje će se od 12. do 20. avgusta održati u Radomu u Poljskoj.

Mlađe selekcije Mega Leksa su imale sjajnu sezonu iza sebe. Kadeti Mege su postali šampioni Srbije, juniori su osvojili treće mesto u zemlji a po prvi put su se plasirali i na finalni turnir juniorske Evrolige koji je održan u Berlinu dok su pioniri u prvoj godini postojanja selekcije u klubu, postali vicešampioni Srbije.

Foto: Mega Leks/Ivica Veselinov