MILOJEVIĆ: „NIKOME NIJE LAKO DA POBEDI U NIŠU“

Košarkaši Mega Leksa u utorak 17. maja od 18 časova gostuju u Nišu protiv Konstantina u okviru 4. kola Super lige. Povratak u halu Čair budi lepe uspomene kod igrača Mega Leksa pošto je u februaru ove godine na tom mestu osvojen prvi klupski trofej u istoriji, Kup Radivoja Koraća. Ukoliko savlada Konstantin u Nišu, uz pobedu Partizana nad Borcem, Mega će I matematički obezbediti plasman u plej-of.

Posle polovine ligaškog dela Super lige, Mega Leks je u vrhu timske i pojedinačne statistike. Mega je druga po proseku poena (94.3), skokovima (36.3) i prva po blokadama (4) i asistencijama (25) po meču.

Trenutno najkorisniji igrač Super lige je Rade Zagorac sa 78 skupljenih indeksnih poena. Za svega 23.3 minuta po meču Zagorac postiže 16.3 poena (68% za 2 i 56% za 3 poena), uz 5.7 skokova, 4 asistencije, 3 ukradene lopte i 0.7 blokada po meču za prosečan indeks korisnosti 26. U trenutno najboljoj petorci lige po pozicijama se nalaze još dva igrača Mege, Petar Popović sa 33 skupljena indeksna poena na dvojci i Ivica Zubac sa ukupno 53 indeksna poena na centarskoj poziciji.

Nikola Ivanović će zbog povrede zgloba u meču sa Partizanom, neće biti u sastavu ekipe u Nišu.

Dejan Milojević ističe da se bodovi iz Niša teško odnose:

„Konstantin je dobra ekipa koja igra odlično na domaćem terenu. Nikome nije lako da dođe do pobede u Nišu pa neće biti ni nama. Moramo maksimalno angažovano da odigramo kako bi došli do pobede i prilike da se sa Partizanom borimo za prvo mesto u grupi“,

istakao je Milojević.

mega_konstantin_08052016_0011

Nikola Janković smatra da je utakmica u Nišu prilika za potvrdu plasmana u plej-of:

„Meč protiv Konstantina je vrlo važan za potvrdu našeg mesta u plej-ofu. Sigurno je da su motivisani da nas pobede u Nišu gde su izuzetno opasni. Mi smo pre 3 dana igrali tešku utakmicu sa Borcem iako rezultat možda ne pokazuje tako. Čačani su se nekoliko puta u toku meča vraćali i utakmicu smo prelomili tek u poslednjoj četvrtini. Protiv Konstantina je bitno da nametnemo naš ritam igre uz agresivnu odbranu. Ne smemo da ih potcenimo i uz pravilan pristup meču, verujem da ćemo doći do pobede“,

izjavio je Janković.

Direktan prenos utakmice je na TV Arena Sport.

Foto: Mega Leks/Ivica Veselinov