KADETI MEGA LEKSA ŠAMPIONI SRBIJE!

Kadeti Mega Leksa su šampioni Srbije! Izabranici Miodraga Rajkovića su u finalu prvenstva Srbije koje je održano u hali „Basket City“, savladali Crvenu zvezdu Telekom sa 77:59 (21:11, 20:14, 16:11, 20:23), čime su po prvi put u istoriji kluba došli do šampionske titule.

Kadeti Mege su se krajem prve četvrtine odvojili na dvocifrenu prednost koja je do poluvremena narasla na 16 poena razlike. U drugom poluvremenu je Mega rutinski kontrolisala igru i na kraju došla do ubedljive pobede.

Mega kadeti 4

Za MVP Finalnog turnira je izabran Marko Pecarski koji je u finalu pružio još jednu sjajnu partiju sa 23 poena i 11 skokova.

Trener Miodrag Rajković je bio prezadovoljan posle fantastično odigranog Finalnog turnira:

,,Moj odnos sa Megom je veoma blizak i iskren pa mi je zbog toga posebna čast i zadovoljstvo da učestvujem u osvajanju prvog trofeja u mlađim kategorijama. Nadam se da će i buduće generacije Mege takođe osvajati trofeje, a najviše želim svim igračima Mege da ostvare zapažene košarkaške karijere“,

izjavio je Miodrag Rajković.

Mega kadeti 1

Kadeti su nastavili sjajan niz rezultata svih selekcija Mega Leksa ove sezone. Prvi tim je, kao što je poznato, osvojio Kup Radivoja Koraća i danas ga očekuje početak finalne serije ABA lige. Juniori su se plasirali na finalni turnir juniorske Evrolige u Berlinu a pionirska selekcija je u svojoj prvoj godini postojanja stigla do vicešampionske titule.

Mega Leks: Virijević 6 (6 skokova), Gosić, Simendić 4, Mišković 17 (5 ukradenih lopti), Nedeljković 2, Pavlović, A. Matić 13 (8 asistencija, indeks 22), Raičković 4,  Ilinčić, Trifunović 2, Pecarski 23 (11 skokova, indeks 28), Bitadze 6 (13 skokova, 5 asistencija, indeks 21).

Crvena zvezda Telekom: Uskoković 25, Karanović, Stojilković, Radaković 6, Glišić, Momirov 9, Đorđević 6, Paunović 5, Popović, Pavlović, Stajčić 8, Ćurčić.

Foto: Jovan Azdejković/Mega Leks