MEGA PETORKA NA NBA DRAFTU

Čak petorica igrača Mega Leksa su se prijavila na ovogodišnji NBA draft. Kapiten Mega Leksa Rade Zagorac, kao i Ognjen Jaramaz, Timote Luvavu-Kabaro, Alfa Kaba i Ivica Zubac su podneli prijave za NBA draft koji će biti održan 23. juna u Barklej Centru u Bruklinu.

Ukoliko trojica od navedenih budu izabrani, Mega bi postala prvi klub koji je u dva navrata imao po tri izabrana igrača na jednom draftu. U slučaju da četiri ili svih pet igrača budu izabrani, Mega Leks bi i definitivno potvrdio mesto u istoriji NBA lige.

Podsećamo da je vrlo cenjeni i poznati portal „DraftExpress“ za sada predvideo da će tri igrača Mega Leksa biti izabrana na ovogodišnjem draftu ali će svoju šansu svakako imati svih pet igrača.

Rade Zagorac ove sezone u ABA ligi u proseku postiže 12 poena uz 6 skokova, 2.3 asistencije i 1.7 ukradenih lopti po meču.

Timote Luvavu-Kabaro je izabran u najbolju petorku regularnog dela ABA lige a u proseku je beležio 14.6 poena, 4.8 skokova, 2.8 skokova i 1.7 ukradenih lopti.

Ognjen Jaramaz je na 24 meča ABA lige postizao 11.5 poena u proseku uz 3.2 skoka, 2.7 asistencija i 2.1 ukradenu loptu.

Alfa Kaba je za 19.3 minuta na terenu u proseku postizao 8.1 poen uz 6 skokova po meču.

Ivica Zubac je u redove Mege došao sredinom februara a prethodno je u Ciboni na 5 mečeva u proseku imao 6.8 poena i 3 skoka po meču.

Foto: Mega Leks/Ivica Veselinov