MILOJEVIĆ: „OVAJ TRIJUMF JE NAGRADA ZA VELIKI TRUD“

Treća sreća za Megu. To se s pravom može reći. Mladi tim trenera Dejana Milojevića pobedom nad Partizanom u finalu Kupa Radivoja Koraća osvojio je prvi trofej u istoriji kluba. U prethodna dva finala Mega je poklekla u neizvesnim završnicama, ali je ovog puta u uzbudljivom finišu zasluženo slavila:

„Sjajna utakmica pred punom halom i fantastičnom atmosferom. Igrali smo odlično i mi i oni. Mislim da smo dokazali kvalitet i još jednom pokazali da kad igramo jaku odbranu možemo svakog da dobijemo. Nadamo se da ovo nije jedini trofej već samo prvi od tri u ovoj sezoni“, rekao je posle meča sjajni krilni centar Danilo Nikolić.

Trener Mega Leksa Dejan Milojević sa zlatnom medaljom oko vrata nije skidao osmeh sa lica:

„Mislim da je ovaj trijumf došao kao nagrada za vredan rad i dobre partije koje smo pružali od početka sezone. Nagrađeni smo od košarkaškog inžinjera odozgore za sav trud koji smo uložili ove sezone. Stvarno mislim da je bila lepa utakmica i bez želje da dajem izjave tipa da su oba tima zaslužila pobedu, stvarno mi je žao što obojica nismo mogli da trijumfujemo“, rekao je Milojević i potom dodao:

„Čitavu utakmicu sam tražio da ubrzamo igru, po cenu da primimo lagan koš. Kada je došao ključni momenat ubacili smo dva važna šuta i za Partizan nije bilo vremena da se vrati u meč. Drago mi je da moja ekipa nije paničila i da je ostala smirena u trenucima kada je Partizan imao šest, sedam poena prednosti. Uspevali smo da ih ispratimo u odbrani, u finišu smo mi ubacili šuteve oni nisu i mi smo pobedili. To je sport“.

Strateg Mege u nekoliko navrata hvalio je kolegu i velikog prijatelja Aleksandra Džikića i na kraju konstatovao:

„Mislim da je ovo prava atmosfera u kojoj sazrevaju igrači. Partizan je bio nošen velikom podrškom publike koja je stvarno bila njihov šesti igrač. Mojim Francuzima je na početku trebalo pet, šest uvodnih minuta da se opasulje jer nikad nisu igrali u ovakvom ambijentu. Ovo su stvari zbog kojih radimo ovaj posao. Ovo je emocija koja ne može da se opiše. Radost kad pobedite i tuga kada izgubite je ono što vas pokreće“, zaključio je Milojević.