IVANOVIĆ: „DOBRA UVERTIRA ZA FINALE“

Treću godinu za redom Mega Leks će igrati u finalu Kupa Radivoja Koraća. Pobedom nad Metalcem izabranici trenera Dejana Milojevića treći put uzastopno došli su priliku da se bore za pehar Žućkove levice.

„Veliki deo meča smo odigrali na veoma visokom nivou“, sumirao je utiske na konferenciji za medije Nikola Ivanović i potom dodao:

„Mislim da smo napravili dobru uvertiru za finalni meč, ali smo uspeli i da odmorimo neke od glavnih igrača. Moram da priznam da je u par situacija dolazilo do malog opuštanja, prvenstveno u odbrani, ali sve u svemu jedna jako kvalitetna partija sa naše strane i važna pobeda“, konstatovao je Ivanović.

Posle još jedne pobede ove sezone, Dejan Milojević je bio veoma zadovoljan trijumfom, ali i igrom koju je pružila njegova ekipa:

„Poštujem ekipu Metalca i to što radi kolega Vlada Đokić i znao sam da nas ne očekuje lak zadatak. Morali smo jako da se pomučimo da bismo došli do ovog rezultata i da odigramo veoma dobru odbranu prve tri četvrtine. Naterali smo ih na mnogo izgubljenih lopti u prve tri četvrtine, čak 21. Te situacije smo koristili za kontra-napade. To nam je davalo lake koševe i rezultat u trenucima kada nas nije služio šut za tri poena u prvom poluvremenu“, kratko je zastao Milojević i potom nastavio sa analizom meča:

„Treću četvrtinu smo dobro otvorili. Ubacili smo neke šuteve van linije 6,75, povećali prednost na dvadesetak poena razlike i posle smo rutinski priveli utakmicu kraju. Poučen iskustvom iz prethodnih mečeva, znao sam da se ekipa Metalca nikad ne predaje. U jednom trenutku su i prišli na nekih desetak poena razlike, međutim, poentirali smo posle skoka u napadu, pa potom dali koš uz faul i time rešili pitanje pobednika“, rekao je Milojević i na kraju poručio:

„Vladi želim sreću u sledećem meču sa Olimpijom. Voleo bih da izbore opstanak u ABA ligi pa da se i dalje borimo jedni protiv drugih“.