ZUBAC: „MEGA JE NAJBOLJE REŠENJE ZA MENE“

Novo pojačanje Mega Leksa Ivica Zubac u utorak uveče odradio je prvi trening sa ekipom, a u sredu pre podne individualno je radio sa kondicionim trenerom Markom Ćosićem. Talentovani centar će se u četvrtak na kratko vratiti u Zagreb, a ekipi će se ponovo priključiti od ponedeljka.

Nakon samo par dana provedenih sa novim saigračima, Zubac je prepun utisaka:

Atmosfera u ekipi je izvanredna. To se osetilo već na prvom treningu. U takvom ambijentu je sjajno raditi. Svi momci u ekipi su me odlično prihvatili, kao da se već dugo znamo. Približnih smo godina tako da je među nama od starta krenula da se gradi odlična hemija. Svi ljudi u klubu su mi posvetili maksimalnu pažnju kako bih se što prijatnije osećao i veoma sam im zahvalan na tome – istakao je Zubac i dodao:

Nemam dilemu da je Mega u ovom trenutku najbolje rešenje za mene, kada mi je pravnim putem onemogućeno da nastupam za Cedevitu u Evroligi. Došao sam u klub koji iz sezone u sezonu raste i afirmiše veliki broj igrača. Za svakog mladog košarkaša je privilegija da bude deo Mega Leksa. U Megi imam vrhunske uslove za rad, a to je upravo ono što mi treba. Takođe, svima je poznato da trener Dejan Milojević izvanredno radi sa centrima, a najbolji primer za to je svakako Nikola Jokić koji je prošlog leta direktno iz Mega Leksa otišao u NBA – konstatuje Zubac.

O očekivanjima u novom dresu talentovani centar je rekao:

Siguran sam da ću u Megi dobro da treniram, a to je prvi i osnovni uslov da napredujem. Učiniću sve da igrama, odnosom prema radu i obavezama, pomognem Megi da pobeđuje i ostvari što bolje rezultate – zaključio je Zubac.