HOLDEN: „PETORICA IGRAČA MEGE MOGU DA IGRAJU U NBA“

Utakmice Mega Leksa već duže vreme su stecište brojnih NBA skauta i poznatih ljudi iz sveta košarke. Nedavno je gost Mega Leksa bio višestruki osvajač Evrolige i bivši francuski reprezentativac Antoan Rigodo, a duelu izabranika Dejana Milojevića i Olimpije prisustvovao je Džej Ar Holden. Svojevremeno sjajni plejmejker koji je sa moskovskim CSKA dva puta osvajao Evroligu, a sa reprezentacijom Rusije 2007. godine postao prvak Evrope, trenutno radi kao skaut Detroit Pistonsa.

Mega je pomalo neočekivano poražena od Olimpije, ali to ni u kom slučaju nije pokvarilo Holdenov utisak koji je bio oduševljen talentom koji poseduju igrači Mega Leksa:

„Veoma mi se sviđa kako igra ekipa Mega Leksa. Stekao sam utisak da igraju kao koledž timovi u NCAA ligi, veoma brzo i jednostavno. Imaju zaista mnogo talentovanih igrača. Način na koji igraju odbranu i kako lako poentiraju u napadu im omogućava da budu ravnopravni protiv svake ekipe, posebno ako uspostave svoj stil igre“.

Timote Luvavu-Kabaro je i u meču sa Olimpijom je imao zakucavanje za TV špice. Mnogi specijalizovani NBA sajtovi ga svrstavaju kao visoko kotiranog u prvoj rundi drafta. Poznato je da skautima nije dozvoljeno da komentarišu igrače pojedinačno, pa je zato Holden dao uopšten komentar:

YouTube / ABA liga j.t.d. – via Iframely

„S obzirom na ono što sam video u ovoj utakmici slobodno mogu reći da u ovom timu ima mnogo potencijala za NBA ligu. Ovi mladi momci igraju veoma agresivno, a izražena im je timska igra. Znate, zapanjujuće je koliko ovi mladići poseduju veštine. Zaista su veoma talentovani. Imaju sjajnu tehniku, fundamentalne košarkaše stvari rade na izvanredan način, dodaju loptu snažno sa dve ruke, sposobni su da pogađaju šuteve u serijama i odlično barataju loptom. Po mom mišljenju četvorica, petorica igrača sigurno mogu igrati u NBA ligi“.

Holden je istakao da se već na prvi pogled jasno može videti da se sa ovim momcima na treninzima jako dobro radi, a to je potkrepio sledećim argumentima:

„Sistem ih uči fundamentalnim stvarima, ali takođe i kako da igraju brzo. Uvek možete da naučite da igrate sporo, ali da igrate brzo u Evropi je jako, jako teško naučiti. To je mnogo veliki problem tokom privikavanja na sistem u NBA ligi i tu mnogi momci ne mogu da se snađu. Igra je u Americi mnogo brža ali ovi momci iz Mega Leksa će na to sigurno biti mnogo bolje pripremljeni. Jer, oni već sada igraju jako brzo, pametni su, brzo misle i donose pametne odluke na terenu. To će im sigurno pomoći u budućnosti“,

zaključio je Holden.