MEGA POBEDILA EVROLIGAŠA I OVERILA PLEJ-OF

Košarkaši Mega Leksa su napravili najveći uspeh u istoriji kluba pošto u sjajnom meču savladali Cedevitu sa 100:93 (17:24, 30:22, 25:23, 28:24) i tako se po prvi put plasirali u plej-of ABA lige. U sjajnom ambijentu pred više od 2000 gledalaca u hali Pinki u Sremskoj Mitrovici, izabranici Dejana Milojevića su uspeli da se trgnu posle minus 10 u drugoj četvrtini i zasluženo slave protiv Evroligaša iz Zagreba.

YouTube / ABA liga j.t.d. – via Iframely

Specijalan gost Mege na meču protiv Cedevite je bio legendarni francuski košarkaš Antoan Rigodo a pored njega, meču su prisustvovali i zvaničnici iz čak pet NBA timova: Orlanda, Minesote, Majamija, Hjustona i Klipersa.

Na poluvremenu utakmice su se tri srećna gledaoca borila za vrednu nagradu, plazma TV, poklon brendova “K Plus” i “Ukusi moga kraja”. Takmičari su prvo šutirali sa slobodnih bacanja a pobednik je potom imao priliku da šutem sa pola terena osvoji vrednu nagradu ali je zamalo bio neprecizan. Svi učesnici su kao utešnu nagradu dobili “K Plus” pakete.

Foto: Tahir Ramadani

Foto: Tahir Ramadani

Dejan Milojević je počeo meč sa sledećom petorkom: Jaramaz, Luvavu-Kabaro, Simeunović, Nikolić i Janković. Početak meča je protekao u znaku Mege koja je posle poena Jaramaza došla do 10:4. Gosti se posle nekoliko ofanzivnih skokova vraćaju u igru ali Ivanović uzvraća sa dobrom odbranom i Luvavu-Kabaro sa efektnim zakucavanjem sa jednom rukom posle rolinga. Ipak u finišu je popustila koncentracija pa Cedevita trojkom Pulena odlazi sa plus 7 na prvi odmor.

mega_cedevita_31012016_0019

Na početku druge četvrtine je Cedevita došla do najveće prednosti, 22:32. Mega je uzvratila sjajnom obranom koja je rezultovala ukradenom loptom Kabe i sjajnom blokadom Zagorca. Jaramaz postiže trojku za vođstvo 41:39 a na poluvreme je završeno rezultatom 47:46.

Nikolić sa dve trojke otvara drugo poluvreme a potom i Janković hvata loptu u napadu za 2 plus 1. Trojkama Aranitovića i Ivanovića Mega odlazi na 67:60 ali gosti iz Zagreba uzvraćaju preko Pulena pa se na poslednji odmor odlazi sa 72:69.

Ivanović je nastavio sa trojkama u poslednjem periodu a priključio mu se i Luvavu-Kabaro. Pulen ne dozvoljava odlepljivanje ali Luvavu-Kabaro posle sjajne kontre pogađa uz faul iz teške pozicije a klupa Cedevite dobija tehničku zbog prigovora. Nakon toga, Janković sjajno krade loptu i Luvavu-Kabaro fantastičnim zakucavanjem iz leđa odvodi Megu na plus 9 (94:85) na 3 minuta do kraja, posle čega Cedevita nije uspela da ugrozi veliku pobedu izabranika Dejana Milojevića

mega_cedevita_31012016_0005

Posle 22. kola, Mega ima skor od 15 pobeda i 7 poraza i trenutno drži treću poziciju na tabeli dok je Cedevita trenutno druga sa 16 pobeda i 6 poraza. U narednom kolu 7. februara od 19 sati Mega Leks gostuje Ciboni u Zagrebu.

Mega Leks: Simić, Aranitović 5, Đoković, Jaramaz 15 (7 asistencija), Ivanović 14 (4 asistencije), Pavlović, Luvavu-Kabaro 18 (7 skokova), Kaba 5, Zagorac 10 (4 ukradene lopte), Simeunović 5, Nikolić 10 (5 skokova), Janković 19 (9 skokova).

Cedevita: Pulen 25, Vajt 12, Katić, Pilepić 5, Babić, Žganec 4, Voker 6, Musa 14, Bilan 15, Mazalin, Gordić 8, Arapović 4.

Foto: Mega Leks/Ivica Veselinov