NIKOOOOLIIIIIIIIIIIIĆ… ZA POBEDU

Košarkaši Mega Leksa su fantastičnom trojkom Nikolića dve sekunde pre kraja savladali MZT Skopje Aerodrom sa 76:77 i tako napravili izuzetno bitan korak ka plej-ofu. Na ovom meču je Mega igrala bez povređenog Nikole Jankovića kao i bez Aranitovića koji je sa juniorskim timom na kvalifikacionom turniru juniorske Evrolige u Rimu. Za Megu je fantastičan debi imao Boris Savović koji je za 25 minuta igre postigao 26 poena uz neverovatnih 10 od 10 za dva poena.

Nakon 17 kola, Mega drži četvrto mesto sa 11 pobeda i 6 poraza dok MZT ima skor 7-10.

Trener Mege Dejan Milojević je meč započeo sa petorkom, Jaramaz, Luvavu-Kabaro, Simeunović, Nikolić i Kaba. Na početku meča je viđena izjednačena igra a svi iz startne petorke Mege su se upisali u strelce već posle četiri minuta meča. U igru je ušao po prvi put u dresu Mege Boris Savović koji u vrlo kratkom intervalu postiže 9 poena  za plus 5 za Megu, 15:20 krajem prve četvrtine a na prvi odmor se odlazi sa 18:20.

Mega je odlično počela drugu četvrtinu serijom 0:6 posle ofanzivnih skokova Kabe i Ivanovića. Upravo je francurski centar zakucavanjem posle skoka u napadu doneo plus 8 za Megu, 20:28. MZT odgovara mini serijom 5:0 ali odmah nakon toga usledilo novo zakucavanje Kabe. Usledio je kratak period nešto slabije igre koji je prekinut poenima Simeunovića sa linije slobodnih bacanja i novim efektnim zakucavanjem Kabe posle ukradene lopte. Odlična odbrana Mege je dala rezultate pa je 17. minutu stigla do prve dvocifrene prednosti, 30:41 uz nastavak sjajne igre Savovića. Do kraja poluvremena je usledio veliki pad u igri što je MZT iskoristio za seriju 9:0 i rezultat 39:41. Najraspoloženiji u Megi su bili Savović sa 18 i Kaba sa 10 poena.

SAVARA

FOTO: MZT Skopje Aerodrom/Dragan Mitreski

MZT je u trećoj četvrtini prešao u vođstvo ali igrači Mege nisu dozvolili odlepljivanje i poenima Savovića i Simeunovića posle ofanzivnih skokova, došla do prednosti, 54:56 u 29. minutu a rezultat na kraju treće četvrtine postavlja Nikolić prvom trojkom na ovom meču za Megu za 56:59.

Odlična odbrana na početku poslednjeg perioda je donela prednost pa je Jaramaz poenima iz ulaza i sa linije slobodnih bacanja doneo plus 6, 61:67. Savović ubrzo dobija 5. Ličnu i mora van igre što koristi MZT da pređe u vođstvo 68:67 ali Nikolić uzvraća trojkom. U poslednja dva minuta se ušlo sa 73:70 za domaću ekipu. Posle nekoliko skokova u napadu bez poena, Mega smanjuje na 73:72 na 29 sekundi do kraja. Uroš Luković je promašio oba bacanja za MZT ali domaći stižu do ofanzivnog skoka, gde je Drenovac posle faula bio polovičan sa linije slobodnih bacanja. Nikolić je fauliran i potom precizan sa linije slobodnih bacanja a za domaće Drenovac za 76:74. U poslednjem napadu je lopta stigla do Nikolića u uglu koji dve sekunde pre kraja pogađa pobedničku trojku za veliko slavlje igrača Mege.

YouTube / ABA liga j.t.d. – via Iframely

U narednom kolu 2. januara od 17 sati u Sremskoj Mitrovici, Mega Leks dočekuje ekipu Zadra.

Mega Leks:  Simić, Đoković, Jaramaz 9 (7 skokova), Veljković, Ivanović 8 , Savović 24 (5 skokova), Pavlović, Luvavu-Kabaro 3, Kaba 10 (7 skokova i 3 blokade), Simeunović 8 (7 skokova), Nikolić 15 (6 skokova).

MZT Skopje Aerodrom:  Protić 2, Ljubičić , Mekić, Markovski, Vasiljević, Mladenovski 1, Drenovac  14, Bunić 2, D. Stojanovski 8, Mijatović 16, M. Luković 14, U. Luković 17.