MEGA SLAVI 17. ROĐENDAN

Na današnji dan pre 17 godina osnovan je klub koji danas nosi naziv Mega Leks. Za 17 godina postojanja ovaj nesvakidašnji košarkaški kolektiv često je menjao imena, ali ekspresno i rangove takmičenja pa shodno svemu tome s pravom nosi epitet – mali veliki klub. Mali po godinama, jer još nije stekao punoletstvo, ali veliki po dostignućima ostvarenim za ovako kratko vreme, a posebno po igračima koje je iznedrio.

Sve je počelo 23. decembra 1998. godine u jednoj fabrici za proizvodnju kartonske ambalaže. Posle brojnih uspeha košarkaške sekcije ovog preduzeća na radničkim sportskim igrama, odlučeno je da se osnuje klub – KK Avala Ada. Grupa entuzijasta i košarkaških zaljubljenika je tako krenula sa radom ne sluteći da će samo 17 godina kasnije u ovom klubu stasavati reprezentativci svih uzrastnih kategorija i igrači za NBA ligu. Zanimljivo je da je uspon kluba od „beton“ lige do najprijatnijeg iznenađenja regionalnog takmičenja ispratio jedan čovek. Reč je o Velimiru Mihailoviću koji je te 1998. godine imenovan za sportskog direktora, a 17 godina kasnije jubilej u klubu u kome je od osnivanja dočekuje kao predsednik.

Koncept koji je uspostavljen u Mega Leksu poslednjih godina jedinstven je u Evropi. O tome najbolje svedoči podatak da je sa prosekom od 19,3 godine Mega ove sezone ubedljivo najmlađi tim ABA lige, ali i jedan od najozbiljnijih konkurenata za plasman u plej-of.

Neka je srećan rođendan.