JUNIORI SAČUVALI POBEDU PROTIV BORCA!

Juniori Mega Leksa su uspeli u uzbudljivom finišu da sačuvaju pobedu protiv Borca iz Čačka pošto su u okviru 9. kola RODA Juniorske lige Srbije slavili sa 88:86 (25:15, 24:20, 18:23, 21:28).

Izabranici Nenada Čanka su tokom najvećeg dela meča imali ubedljivo vođstvo, koje je išlo i do plus 21 (60:39) u 25. minutu ali su popustili u poslednjem periodu. Borac je preko Mijuškovića na kraju imao šansu za pobedu ali su bili neprecizni.

Najbolji u redovima Mega Leksa je bilo pojačanje iz prvog tima Aleksandar Aranitović koji je postigao 29 poena uz 8 skokova i 4 ukradene lopte i Novak Musić sa 17 poena i 8 asistencija.

Juniori Mega Leksa su trenutno na deobi drugog mesta u Grupi A Roda Juniorske lige Srbije sa skorom 7-2.

Mega Leks: A. Matić 2, Mišković, Plavšić 15, Musić 17 (8 asistencija), Aranitović 29 (8 skokova, indeks 36), U. Matić, Pantelić 6, Kovačević, Pecarski 11 (6 skokova), Ilinčić, Nedeljković, Bitadze 8 (5 skokova).

Nenad Čanak:

,,Izuzetno bitna pobeda za nas. Odigrali smo 30 minuta veoma kvalitetno međutim, ekipa Borca je dokazala zašto je u vrhu juniorske košarke u Srbiji. Odigrali su u istom ritmu svih 40 minuta, nismo uspeli da ih slomimo ali smo na kraju imali dosta sreće, koju smo i zaslužili prikazanim. Ova pobeda posebno dobija na značaju zbog prenosa bodova u drugi krug. U narednom periodu nam prave borbe tek predstoje‘’.

Aleksandar Aranitović:

,,Znali smo kakva nas utakmica očekuje, ekipa Borca je veoma kvalitetna i pobedila nas je u Čačku. To nam je bio samo motiv više da ih pobedimo na domaćem terenu. Mislim da smo na kraju zasluženo slavili i okrećemo se narednoj utakmici protiv Partizana‘’.