MILOJEVIĆ: „KABA DEBITUJE PROTIV OLIMPIJE“

U subotu 21. novembra od 17 sati košarkaši Mega Leksa gostuju u Ljubljani protiv Union Olimpije u okviru meča 11. kola ABA lige. Mega je u prošlom kolu i pored velikih problema sa skokom kao posledice skraćene rotacije pod košem, uspela da savlada Cibonu sa 76:72. Na meču u Ljubljani se očekuje debi Alfe Kabe u ABAligi j.t.d. dok se povratak Radeta Zagorca očekuje tek u drugom delu sezone.

Dejan Milojević ističe Olimpiju kao jednog od rivala u borbi za plej-of:

„Teška utakmica je pred nama. Olimpija je kvalitetna ekipa koja je ove sezone pružila nekoliko odličnih partija. Trenutno nisu u najboljoj formi ali nas to svakako neće zavarati. Igrački kvalitet im daje za pravo da budu favoriti u velikom broju mečeva i konkurenti su nam u borbi za plej-of. Potrebno je da u meč uđemo rasterećeni i da uz veliku dozu agresivnosti pokušamo da pobedimo. Alfa Kaba će imati priliku da debituje u ABA ligi u ovom meču“.

Mega Leks je posle 10 kola na deobi 2. mesta sa 7 pobeda i 3 poraza dok je Olimpija trenutno osmoplasirana sa skorom 4-6. Ova dva tima su u regionalnom takmičenju odigrala četiri meča, a skor je 3-1 u korist Ljubljančana. Poslednja utakmica je odigrana prošle sezone u 18. kolu kada je Olimpija slavila sa 85:75.

IMG_9401Krilnog centra Mege Nikolu Pavlovića raduje povratak Kabe u ekipu:

„Kao i u ostalim mečevima ove sezone, i ovde idemo na pobedu. Imali smo kraću rotaciju pod košem u prethodnim mečevima i značiće nam povratak Kabe. Mlada smo ekipa, pokazali smo u dosadašnjem delu lige talentat i karakter i uz našu prepoznatljivu igru u odbrani, verujem da imamo šanse za trijumf u Ljubljani“,

rekao je Pavlović uz osvrtanje na prethodni duel sa Cibonom :

„U odnosu na meč sa Cibonom, moraćemo daleko bolje da gradimo naš koš kako ne bismo dozvolili protivniku da uhvati toliko lopti u napadu. Olimpija je imala već nekoliko velikih pobeda ove sezone i zbog toga moramo da budemo skoncentrisani od samog početka utakmice.Treba da grizemo za svaku loptu, da se ne predajemo i verujem da ćemo u tom slučaju imati priliku za trijumf i na ovom meču“,

završio je Pavlović.

Utakmica je zakazana za subotu 21. novembra od 17 časova u hali Stožice u Ljubljani. Direktan prenos utakmice obezbeđen je na TV Arena Sport.

Foto: Mega Leks