ZAKUCAVANJE LUVAVUA OBELEŽILO PRETHODNI VIKEND

Košarkaš Mega Leksa Timote Luvavu-Kabaro izveo je verovatno najlepši potez  dosadašnjeg dela ABA lige. Njegovo fantasrično zakucavanje protiv Cibone je nimalo slučajno izabrano za najbolji potez 10. kola u zvaničnom izboru regionalnog takmičenja. Taj potez je do sada pregledan preko 122.000 puta na Youtube-u ali se tu ne završava priča oko ovog sjajnog zakucavanja. Naime, pored najvećih medija u zemlji koji su preneli vest, snimak zakucavanja je obišao Evropu i svet.

Jedan od najposećenijih sportskih sajtova na planeti, „Bleacher Report“ (oko 350. mesta po specijalizovanom sajtu za merenje posete na internetu „Alexa.com“)  uz opis akcije koja je prethodila zakucanju, zaključuje „da će Luvavu-Kabaro svakako privući pažnju NBA lige za koju poseduje potencijal“.

„Deadspin.com“ koji je među 1000 najposećenijih sajtova na svetu uz video snimak poteza, komentariše odlične fizičke predispozicije igrača Mega Leksa.

6R0A1779Na zvaničnom Youtube nalogu ABA lige j.t.d. „CBS Sports“ je izražio želju da prenese video snimak zakucanjavanja (oko 450. mesta na svetu po posećenosti na internetu).

Fansided.com poziva svoje posetioce da se obavezno upoznaju sa mladim igračem Mega Leksa ako to do sada nisu uradili „jer će ih u potpunosti zapanjiti sa ovim potezom“.

Jedan od najposećenijih košarkaških sajtova u Evropi „Sportando.net“ preporučuje „da uživate u ovom neverovatnom zakucavanju“ uz konstataciju da je „Luvavu-Kabaro pokazao da može i da leti“.

Vrlo cenjeni španski magazin „Gigantes Del Basket“ u svom veb izdanju uz snimak poteza postavlja pitanje da li je Luvavu-Kabaro spreman da ode u NBA već naredne sezone.

Ni mediji u Francuskoj nisu ostali imuni na potez svog mladog reprezentativca pa su tako „BeBasket.fr“ i „Basket-ballworld.fr“ preneli oduševljenje potezom mladog igrača Mega Leksa.

Košarkaši Mega Leksa u subotu 21. novembra od 17 časova igraju meč 11. kola ABA lige j.t.d. u Ljubljani protiv Olimpije i verujemo da ćemo tada moći da uživamo u nekim novim sjajnim potezima igrača Mege.