MEGA STOTKOM DO PRVOG MESTA

Košarkaši Mega Leksa su produžili svoj rekordni niz u ABA ligi pošto su premijernom meču 8. kola ABA lige ubedljivo savladali Sutjesku sa 101:72 (15:12, 32:23, 23:19, 31:18) čime su došli do trenutno prvog mesta na tabeli. Pre početka meča, minutom ćutanja je odata počast preminulom legendarnom košarkaškom treneru Ranku Žeravici. Za Megu na ovom meču nisu nastupili duže povređeni Rade Zagorac i Alfa Kaba.

Dejan Milojević je počeo meč sa sledećom petorkom: Jaramaz, Aranitović, Luvavu-Kabaro, Nikolić i Janković. Početak meča nije obećavao efikasnu igru pošto je posle 6 minuta rezultat bio 6:7. Raspoloženi Ivanović je sa 7 poena predvodio Megu pa je posle prve četvrtine rezultat bio 15:12.

YouTube / ABA liga j.t.d. – via Iframely

Početak druge četvrtine su obeležili Samardžiski sa nekoliko poena i Simeunović sa fantastičnim zakucavanjem da bi potom sa dve trojke Luvavua i jednom Ivanovića Mega došla do plus 15, 41:26. Sutjeska uspeva da smanji na 8 poena razlike a na poluvreme se odlazu sa 47:35 posle odličnog koša Ivanovića iz koraka u tablu.

IMG_9256Drugo poluvreme je počelo sa rezultatskom klackalicom ali dobra saradnja igrača pod košem Jankovića i Nikolića je rezultovala sa nekoliko lakih poena za Megu. Sutjeska uspeva da smanji na 9  razlike ali je usledio odgovor u vidu trojke Aranitovića pa se na poslednjih 10 minuta otišlo sa plus 16, 70:54.

U poslednjoj četvrtini se Mega ponovo raspucala i viđeno je nekoliko atraktivnih poteza poput rampe Luvavu-Kabaroa. Do kraja meča se prednost uvećavala a u finišu su i rezervisti dobili šansu koju su apsolutno iskoristili i na kraju došli do konačnih 101:72.

Posle 8. kola, Mega ima skor od 6 pobeda i 2 poraza i trenutno drži prvu poziciju na tabeli dok je Sutjeska ostala na 2 pobede. U narednom kolu 8. novembra Mega gostuje u Zagrebu Cedeviti.

Mega Leks: Simić 4 poena, Aranitović 7 poena i 3 asistencije, Đoković 3 asistencije, Jaramaz 6 poena i 3 skoka, Veljković 4 poena, Ivanović 25 poena i 4 asistencije (indeks 31), Samardžiski 14 poena i 5 skokova, Pavlović 2 poena, Luvavu-Kabaro 12 poena, 4 skoka i 4 asistencija, Simeunović 5 poena i 4 skoka, Nikolić 6 poena i 5 skokova, Janković 16 poena i 7 skokova.

Sutjeska: Pavlićević 17, Kruščić, Kovač, Ćalasan 8, Albijanić 6, Spasojević 12,  Korač,  Pavić 6, Vranješ 19, Šalić 4.

Nikola Ivanović:“Konačno smo odigrali veliki deo utakmice kvalitetno. Iskrene čestitke mojim saigračima i celoj ekipi, jer smo pored dobre konačno i u napadu odigrali kako treba. Činjenica je da kroz dobru odbranu gradimo naš rezultat, ali ovog puta zadovoljni smo igrom u oba smera. Sutjeska je novajlija u ligi, a mi smo smelo uzeli ulogu favorita i odradili posao kako treba. Sad slavimo i možemo da budemo srećni, ali već od sutra se maksimalno koncentrišemo na naredni meč sa Cedevitom“.

Dejan Milojević:“Od prvog do poslednjeg minuta smo izuzetno ozbiljno shvatili protivnika, jer ja izuzetno cenim ekipu Sutjeske i posao koji radi moj kolega Dubljević. Neke utakmice su nesrećno izgubili i siguran sam da su imali malo više sreće da bi imali i koju pobedu više. Uspeo sam da upozorim moju ekipu da nam u goste dolazi kvalitetan protivnik i ako ne budemo dali sve od sebe i ako ne budemo igrali maksimalno u odbrani, možemo da imamo puno problema. Igrači su na to odreagovali fenomenalno. Odbrana je bila ključ za ovaj trijumf. Činjenica je da smo dali 100 poena, ali su svi ti poeni proistekli iz dobre odbrane. U narednom meču igramo protiv Cedevite, koja je sigurno favorit i kvalitetniji tim od nas, ali košarka je divan sport jer ne pobeđuje uvek kvalitetniji“.

Foto: Mega Leks