MEGA LEKS BOLJI OD BUDUĆNOSTI!

Košarkaši Mega Leksa su savladali Budućnost sa 78:71 (19:15, 19:19, 18:17, 22:20) u prijateljskoj utakmici koja je odigrana u hali FMP u Železniku. Mega je imala vođstvo tokom najvećeg dela susreta osim u kratkom periodu u trećoj četvrtini i na kraju je apsolutno zasluženo slavila.

Milojević je započeo meč sa petorkom Ivanović, Zagorac, Luvavu, Nikolić i Janković a upravo je Nikola Janković dobro započeo susret pa je Mega Leks posle 3 minuta vodio sa 8:2. Budućnost nije dozvolila odlepljivanje ali je do kraja četvrtine Jaramaz sa nekoliko poena i asistencija sačuvao plus 4, 19:15.

Dobar početak druge četvrtine je doneo koševe Ivanovića i Kabe uz faul a nakon alej-up kombinacije Luvavua i Kabe i trojke Ivanovića, Mega je povela sa 30:22. Subotić trojkom odgovara na seriju Mege a posle razmene koševa na obe strane, u finišu je Veljković odigrao prvo dobro u odbrani a potom je uz dobru saradnju sa Ivanovićem došao do poena za 38:34 na poluvremenu.

Budućnost je dobro odigrala na startu trećeg perioda pa je Dejan Milojević bio primoran da zatraži tajm-aut na 40:44. Odmah je usledio odgovor preko Jankovića i Jaramaza a dobrom odbranom Mega uspeva ponovo da povede. Nastavila se dobra saradnja Jaramaza i Veljkovića a Simeunović je sa par dobrih odbrana doprineo da se na poslednjih 10 minuta ode sa 56:51.

Četvrtu četvrtinu je odlično započeo Zagorac uz nekoliko dobrih poteza. Prvo je posle ukradene lopte u odbrani završio coast to coast polaganjem a nakon toga pogađa dve trojke i jedan koš uz faul za 71.59 na 6 minuta do kraja. Pokušala je Budućnost da ugrozi pobedu Mege, uspela da smanji na 4 poena razlike ali Jaramaz trojkom rešava meč i postavlja konačnih 78:71.

Mega Leks za vikend 12. i 13. septembra očekuje veliki izazov, „MEGA LEKS KUP“ u Kraljevu na kome pored Mege, učestvuju još i Crvena zvezda Telekom, PAOK i Trabzonspor i gde će deo prihoda od ulaznica biti uplaćen na račune  KK Sloga i ŽKK Kraljevo.

Mega Leks: Simić, Zagorac 16 poena i 6 skokova, Ivanović 11 poena i 4 asistencije, Nikolić 4 poena i 6 skokova, Đoković, Luvavu 2 poena i 4 ukradene lopte, Jaramaz 16 poena, 7 asistencija i 5 skokova, Simeunović 3 skoka, Janković 10 poena i 5 skokova, Kaba 11 poena i 4 skoka, Pavlović 2 poena, Veljković 6 poena.

STATISTIKA