JAKE PRIPREME ZA MLADU I BORBENU MEGU!

Ekipa Mega Leksa je počela sa treninzima u okviru priprema za novu sezonu. Tim još uvek nije u punom sastavu jer se pored još pojačanja, očekuje priključivanje Aleksandra Aranitovića 12. avgusta, koji je nedavno završio učešće na Evropskom prvenstvu za igrače do 18 godine, kao i dolazak Nikole Ivanovića 15. avgusta.

Trenutni sastav Mega Leksa čine izuzetno mladi i talentovani košarkaši iz tri zemlje, Srbije, Crne Gore i Francuske. Prosečna starost igrača je 19.3 godine, što će Megu verovatno ponovo učiniti najmlađom ekipom u Evropi koja igra najviši rang takmičenja. Trenutno najstariji igrač Mega Leksa je Danilo Nikolić koji je u aprilu napunio 22 godine dok je najmlađi Novak Musić koji je u maju napunio 17.

Trener Dejan Milojević je na početku priprema istakao da se prvo radi na kondiciji:

„U prve dve nedelje sa igračima dosta radi Marko Ćosić koji je zadužen za kondiciju. Nakon toga, polako uvodimo rad na taktičkoj spremi. Prve utakmice su 16. i 18. avgusta protiv reprezentacija Gabona i Kine i cilj je da do tada postavimo osnovne stvari u našoj igri“.

Tokom pripremnog perioda, Mega Leks očekuju izuzetno jake provere za novu sezonu ABA lige.

Raspored pripremnih utakmica:

16. avgust u Železniku –  Mega Leks –  reprezentacija Gabona.

18. avgust u hali Pionir – Mega Leks – reprezentacija Kine.

31. avgust u Vizuri (Zemun) – Mega Leks – Vircburg.

1-7. septembar – Pripreme u Pravecu u Bugarskoj. Utakmice sa Balkanom i Lukoilom.

9. septembar u Železniku – Mega Leks – Budućnost.

12. i 13. septembar – Turnir u Kraljevu (Mega Leks, Crvena zvezda, Trabzonspor i PAOK). Polufinale: Mega Leks – Trabzonspor.

16-19. septembar – Turnir u Friburgu (Švajcarska).

24. septembar – Mega Leks – Karšijaka.