GREŠKE I POVREDE SKUPO KOŠTALE MEGU!

Košarkaši Mega Leksa odigrali su još jedan uzbudljiv i neizvestan meč sa Crvenom zvezdom. Mladi tim trenera Dejana Milojevića pružio je hrabru igru i veoma snažan otpor aktuelnom šampionu regionalnog takmičenja, ali problem sa defanzivnim skokom i izgubljene lopte u odlučujućim momentima koštali su Megu poraza na startu ABA lige – 76:70.

Mega Leks je odigrao veoma dobru odbranu u prvoj četvrtini o čemu svedoči podatak da je Zvezda postigla svega 9 poena u prvih 10 minuta. Mega je ušla u duel spremna da se nadigrava sa znatno iskusnijim rivalom, a takav pristup i velika borbenost omogućili su Mega Leksu da u prvom poluvremenu čak u dva navrata stekne 11 poena viška posle poena Nikolića i Ivanovića. U finišu poluvremena zglob je iskrenuo Ivanović koji se vratio u igru u drugom poluvremenu. Vođstvo Mege moglo je biti i izraženije da je uspela da smanji broj izgubljenih lopti.

6R0A9350Ipak, u trećoj deonici Zvezda je uspela da dođe do egala, ali Zagorac i Nikolić su držali Megu u igri. Početkom poslednje četvrtine domaća ekipa stiže do najveće prednosti (57:49). Ni velika agresivnost Zvezde u odbrani ni rezultat na semaforu nisu pokolebali najmlađu ekipu regionalnog takmičenja koja je serijom 9:0 vratila prednost. Uspešno je odolevala Mega, ali znatno veće iskustvo domaćih košarkaša u finišu je došlo na videlo, uz povrede Jankovića i Zagorca. Problemi sa izgubljenim loptama u prenosu i slabo zagrađivanje koša koje je crveno-belima omogućilo ofanzivne skokove u odlučujućim trenucima, rešili su pitanje pobednika.

U drugom kolu ABA lige koje je na programu u nedelju u 17 časova, Mega Leks u Sremskoj Mitrovici dočekuje Partizan.

Danilo Nikolić:“Pokazali smo da možemo da igramo ravnopravno sa šampionima. Ako želimo nešto više, ne može da nam se dešava ovakva treća četvrtina. Nadam se da smo izvukli pouke iz ovog meča pošto sledi utakmica sa Partizanom i spremamo se sada za to“.

Dejan Milojević:“Čestitam Zvezdi na pobedi. Imali smo priliku, igrali agresivno i odlično u prvom poluvremenu. Neshvatljivo smo pali u trećoj četvrtini, mi smo se branili od Zvezdine odbrane i nismo bili dovoljno agresivni. Kada se tako igra, nema se šansa protiv Zvezde. Uspeli smo i to u jednom momentu da prevaziđemo, vratili utakmicu u egal, ali nismo imali snage. Svaki kontak u odbrani su bila slobodna bacanja, pala nam je odbrana i Zvezda je zasluženo pobedila. Glavni problem je što su mi se povredila tri igrača, Zagorac ruku, Ivanović i Janković zglobove. Sada kada se ohlade biće pitanje kako će biti. Prve prognoze nisu baš obećavajuće i pitanje je da li će igrati, što je veliki problem imajući u vidu raspored na startu ABA lige“.

6R0A9373

Crvena zvezda Telekom – Mega Leks 76:70 (9:17, 18:19, 22:13, 27:21)

Crvena zvezda Telekom: Rebić 3, Tompson 4, Dangubić 3, Mekel 9, Mitrović 7, Lazić 13, Simanić, Simonović 6, Skorcanitis 2, Nastić 5, Jović 5, Cirbes 19.

Mega Leks: Simić, Đoković, Jaramaz 8 poena i 5 skokova, Veljković, Ivanović 8 poena i 4 asistencije, Samardžiski 6 poena i 6 skokova, Pavlović 2, Luvavu 6, Zagorac 16 i 9 skokova, Simeunović, Nikolić 17 poena, 8 skokova i 3 ukradene, Janković 7.

Foto: Mega Leks