VESELIN PETROVIĆ NOVI POMOĆNI TRENER MEGA LEKSA

Veselin Petrović, bivši reprezentativac i košarkaš koji je ostavio veliki trag u našoj i belgijskoj košarci, novi je pomoćni trener Mega Leksa i predstavljaće veliko pojačanje u stručnom štabu.

Veselin Petrović je rođen 01.07.1977. godine u Sarajevu. Svoju profesionalnu karijeru, tokom koje je igrao na pozicijama 2 i 3, započeo je 1993. godine u Vojvodini gde je proveo dve sezone. Nakon toga, odlazi u FMP Železnik gde ostaje 4 godine i osvaja jedan kup. U sezoni 1999/2000 prelazi u Partizan gde postaje jedan od najzaslužnijih za osvajanje jedne titule i dva kupa. Nakon tri sezone se vratio u FMP na jednu godinu uz osvajanje još jednog kupa. Nakon toga odlazi u Budućnost na godinu dana a potom prelazi u belgijski Pepinster. Od 2005. do 2014. je igrao za Ostende gde je postao legenda kluba. Sa belgijskim timom osvaja 4 titule i 3 kupa. Prošlog leta završio igračku karijeru a u njegovu čast, Ostende je povukao iz upotrebe dres sa njegovim brojem 10, što je desilo prvi put u istoriji kluba.

Sa mladom reprezentacijom SR Jugoslavije je osvojio bronzu na Svetskom prvenstu u Australiji 1997. godine i zlato na Evropskom prvenstvu u Italiji naredne godine. Kruna reprezentativne karijere je usledila 2001. godine kada je sa tadašnjom SR Jugoslavijom osvojio zlato.

Foto: bcoostende.be