PORAZ MEGA LEKSA U XIII KOLU ABA LIGE

XIII kolo ABA Lige za Megu završeno je porazom. Meč je završen rezultatom 70:63, po četvrtinama 22:17, 16:17, 11:6, 21:23.

Tim Dejana Milojevića, na gostovanju u Laktašima, nije se pokazao u najboljem svetlu. Prvo poluvreme završeno je rezultatom 38:34. Treća četvrtina bila je možda i najgora od početka prvenstva (11:6).

Meč je obeležila odlična igra Jorovića, koji je postigao 18 poena. U timu Mega Leksa,  najefikasniji bio je Rade Zagorac sa 19 poena, a pratili su ga Jokić sa 13 i Kešelj sa 12 poena.

Dejan Milojević, trener Mege Leksa:

„Zaslužena pobeda Igokee, koja je uspela da utakmicu svede na mali broj poena, što nama nije odgovaralo. Imali smo dosta realnih problma, Miljenović ima virus, nije trenirao sedam dana što se osetilo u njegovoj igri. Imali smo problema sa skokom u napadu zbog čega nismo iskoristili neke prilike u prvom poluvremenu da se odlepimo. Kontrola skoka je jako bitna stvar, a mi je nismo imali u ovoj utakmici.“

Ognjen Jaramaz, igrač Mega Leksa:

„Teška utakmica koju smo loše otvorili. Igokea  je uspela da nametne svoj ritam igre, kojem mi nismo uspeli da se prilagodimo. Igrali smo sporu igru. Mi bolje igramo iz tranzicije, a u ovom meču smo ušli u pozicionu igru, što je prelomilo meč  i mislim da je to, uz dobru odbranu Igokee, bio ključ za pobedu domaćina.“

U sledećem, XIV kolu ABA lige, Mega Leks gostuje u Makedoniji. Utakmica sa ekipom MZT-a zakazana je za četvrtak 25.12.2014. u 20h.