JOKIĆ ZVANIČNO PRVI NBA IGRAČ IZ MEGA LEKSA!

Nikola Jokić je potpisao ugovor sa Denver Nagetsima na tri plus jednu godinu, čime je postao prvi igrač u istoriji Mega Leksa koji je direktno iz kluba otišao u NBA ligu! Posle prošlogodišnjeg NBA drafta kada se tek po treći put u istoriji dogodilo da iz istog tima na jednom draftu budu izabrana trojica igrača (Jokić, Micić i Dangubić), stigla je još jedna potvrda sjajnog rada u Mega Leksu!

Jokić je prošle godine na NBA draftu izabran kao 41. pik od strane Nagetsa. Nakon toga je imao fantastičnu sezonu u Mega Leksu. Izabran je za najkorisnijeg igrača ABA lige gde je u proseku imao 15.4 poena, 9.3 skoka, 3.5 asistencija i 1.5 ukradenih lopti po meču uz prosečan indeks korisnosti 22. U Superligi je, i pored dva meča manje, bio najbolji strelac (230 poena) i skakač (135) skokova i drugi u MVP trci (349 indeksnih poena). U proseku je imao 18.4 poena, 10.3 skoka i 2.7 asistencija.

Nikola Jokić će imati priliku da debituje za Denver u Letnjoj ligi koja večeras počinje u Las Vegasu. Ekipa Nagetsa će prvi meč igrati u noći između petka i subote protiv Atlante.

FOTO: Twitter.com/nuggets