ALEKSANDAR ARANITOVIĆ NOVO POJAČANJE MEGA LEKSA!

Veliki talenat i nada srpske košarke Aleksandar Aranitović igraće naredne sezone u Mega Leksu kao pozajmljen igrač Crvene zvezde.

Talentovani bek je rođen 24.01.1998. i ove godine je sa juniorskim i kadetskim timom Crvene zvezde osvojio domaću titulu. Na finalnom turniru plejofa Kadetske lige Srbije je u proseku imao 19.5 poena,  5.5 skokova, 5 asistencija i 3 ukradene lopte. Na F4 Juniorske lige je zabeležio prosek od 19 poena, 6 skokova, 3.5 asistencije i 3 ukradene lopte. Sa juniorskim timom je uspeo da osvojio juniorsku Evroligu 2014. godine, kada je proglašen za najboljeg igrača finalne utakmice. Ove godine je sa timom uspeo da se plasira u finale, gde su poraženi od Real Madrida.

Redovan je član mlađih reprezentativnih selekcija a ovog leta je bio u sastavu juniorske reprezentacije Srbije na Svetskom prvenstvu za igrače do 19 godina. Ove sezone je debitovao u prvom timu Crvene zvezde i to upravo u utakmici prvog kola Superlige protiv Mega Leksa.

Aleksandar Aranitović je treći igrač koji je stigao u Mega Leks ovog leta pošto su klub prethodno pojačali mladi reprezentativci Francuske Timote Luvavu i Alfa Kaba.

Foto: Kss.rs