MEGA U DRUGOM POLUVREMENU PALA U VALJEVU!

U utakmici 10 kola Superlige, Metalac je u Valjevu bio bolji od Mega Leksa sa 89:70 (23:23, 22:16, 19:14, 25:17). Meč je bio od velikog značaja u borbi za poziciju broj 3 a Metalac je slavio najviše zahvaljujući daleko boljoj igri u drugom poluvremenu.

Ovim porazom je Mega Leks ostao na poziciji 4 sa skorom 4-6 dok je Metalac siguran na 3. mestu sa 6 pobeda i 4 poraza.

Mega Leks je počeo meč sa petorkom Miljenović, Zagorac, Kešelj, Šulović i Jokić. Već u prvom napadu se Jokić povredio ali se posle nekoliko minuta vratio u igru. Domaći bolje počinju meč i posle nekoliko grešaka Mege, dolaze do vođstva 10:2. Šulović smanjuje prednost ali Metalac trojkom Kutlešića dolazi do 23:14. Vebster serijom poena uspeva da anulira prednost domaće ekipe pa se na prvu pauzu otišlo sa 23:23

Metalac drugih 10 minuta počinje serijom 7:0 ali Mega se nije dala pa je preko Miljenovića i Vebstera došla prvi put do prednosti, 34:35, Posle izjednačene igre i novih poena Vebstera, Metalac je odigrao dobru odbranu u finišu četvrtine pa se serijom 6:0 završilo prvo poluvreme rezultatom 45:39. Najefikasniji u redovima Mege je bio Kori Vebster sa 16 poena.

Drugo poluvreme je Metalac dosta bolje započeo pa preko Majstorovića i Kutlešića odlazi na plus 14, 56:42. Mega preko Jokića smanjuje na 8 poena razlike ali Todorović novom trojkom postavlja 64:53 na kraju treće četvrtine.

U poslednjih 10 minuta Mega nije imala snage za preokret a zbog pet ličnih grešaka je izašao i Vebster. Do kraja meča je Metalac uvećavao prednost za konačnih 89:70.

U redovima Mega Leksa je Vebster imao 16 poena dok je Nikola Jokić imao 14 poena i 13 skokova.

Kod Metalca su se istakli Dušan Kutlešić sa 15 poena i Nikola Jevtović sa 14 poena i 8 skokova.

Mega Leks: Kešelj, Krstić 6 poena, Jaramaz 2 poena, Veljković 3 poena, Miljenović 5 poena, Bojić, Jokić 14 poena, 13 skokova i 4 asistencije, Šulović 9 poena, Vebster 16 poena, Simović 6 poena, Zagorac 9 poena, Simeunović.

Nenad Šulović:“Izuzetno teška i važna utakmica koju je Metalac odigrao borbenije i požrtvovanije. Više su želeli pobedu od nas. Mi smo ušli stegnuto u meč. Čestitam protivniku a nama ostaje da se do kraja izborimo za 4. mesto“.

Dejan Milojević:“Pobedio je bolji i borbeniji tim sa mnogo više energije. Moja ekipa je bila psihički i fizički ispražnjena posle poslednja dva poraza od Crvene zvezde i Partizana. Igramo u 6 dana 3 meča od kojih nam zavisi sezona, bez odmora. Nadam se da će sledeće godine ovo biti pametnije smišljeno, da će se više misliti o igračima. Jokić je lako mogao da se povredi već u prvom minutu jer je istegnuće zgloba verujem posledica premora. Moramo što bolje da se, pre svega psihološki, pripremimo za nastavak lige. Igramo protiv ekipa od kojih smo bolji ali to treba dokazati na terenu. Čestitke Metalcu, pobedili su nas 3 puta ove sezone i pokazali da su bolji tim“.