MEGA SLABIJA OD GOSTIJU IZ NEMAČKE!

Prijateljski meč između Mega Leksa i košarkaškog kluba Bayern Munich, završen je rezultatom 81:88, po četvrtinama 26:18, 22:32, 17:19 i 16:18.

Prva četvrtina meča protekla je u odličnoj igri i vrlo atraktivnim potezima Jokića i Webstera. Odlazak na prvu kratku pauzu usledio je pri rezultatu 26:18. Početkom druge četvrtine izabranici trenera Pešića suzbili su svoje redove, pojačali odbranu i na poluvreme otišli sa dva poena prednosti, rezultat je bio 48:50.

Drugi deo meča protekao je rezultatski vrlo neizvesno, treća četvrtina završena je rezultatom 65:69. Pored velike borbe i truda, Mega nije uspela da savlada goste iz Nemačke.

Pred fenomenalnom publikom u Sremskoj Mitrovici, sjajnom igrom u timu Mega Leksa istakli su se Nikola Jokić, Corey Webster, Rade Zagorac i Marko Kešelj, dok su u timu Bayern-a najbolji bili Đedović, Benzing i Brayant.   

Hala Pinki je bila ispunjena do poslednjeg mesta, a atmosfera kao na velikom takmičarskom meču. Aplauzima su nagrađivani atraktivni potezi i jednog i drugog tima, kao i instrukcije igračima protivničke ekipe od strane našeg proslavljenog stručnjaka Svetislava Pešića. Ovom prilikom je uručen i prigodan poklon bivšem igraču Mega Leksa, Vasiliju Miciću u znak sećanja na njegove dane u malom velikom klubu.