MEGA LEKS GOSTUJE U PANČEVU U 4. KOLU SUPERLIGE!

U subotu 9. maja košarkaši Mega Leksa nastavljaju takmičenje u Superligi Srbije utakmicom 4. kola protiv Tamiša u Pančevu.

Mega je imala vrlo težak raspored na početku domaćeg takmičenja, gde je gostovala Crvenoj zvezdi i Partizanu uz domaćinstvo protiv Metalca ali tri poraza su svakako znak za uzbunu kod izabranika trenera Dejana Milojevića. Prva prilika za preokret u igri i rezultatima je gostovanje u Pančevu u subotu od 19 časova i svoje viđenje o tome je izneo trener Mega Leksa:

“Loše smo počeli Superligu. Istina je da smo imali težak raspored na startu ali poraz od Metalca na domaćem terenu je kiks koji moramo da ispravimo u narednim mečevima”.

Tamiš je takođe započeo Superligu sa tri poraza a najbliži pobedi je bio u meču drugog kola protiv Vojvodine kada su promašili šut za pobedu.

Mega i Tamiš su se poslednji put sastajali u KLS-u u sezoni 2012/13 i tada je Mega odnela obe pobede. Na domaćem terenu je bilo 93:75 a na gostovanju je u izuzetno uzbudljivoj završnici slavila Mega sa 81:82.

Trener Dejan Milojević ističe veliku dozu opreznosti pred naredni duel:

“Tamiš je odlična ekipa koja dobro igra i zasluženo su u Superligi. Moramo maksimalno oprezno i uz punu koncentraciju da priđemo ovom meču. Tamiš je, kao i mi, još uvek bez pobede i sigurno je da će potražiti svoju šansu za trijumf u ovom meču. Nadam se da ćemo dati sve od sebe i doći do pobede koja bi nam puno značila u nastavku Superlige”.

Mega Leks će u naredna četiri kola imati nešto lakši raspored nego na samom početku Superlige ali to ne znači da će do prvih pobeda stići lako. Sa time se slaže i Nemanja Krstić koji ističe:

“Nismo odigrali na startu Superlige kako smo planirali, ni košarkaški a ni rezultatski. Ipak, ima još dovoljno utakmica do kraja i mislim da možemo to da ispravimo. Tamiš je dobra ekipa, igraju na svom terenu i svakako nisu za potcenjivanje. Ako budemo ušli u meč sa velikom energijom i agresivnošću, verujem da ćemo doći do pobede”.

Za utakmicu je delegirana sudijska trojka u sastavu Jovčić, Glišić i Jevtović.

Meč se igra u subotu 9. maja od 19:00 u Hali Strelište u Pančevu.