PORAZ MEGA VIZURE U XIV KOLU ABA LIGE

Posle velike borbe, neizvesne završnice Mega Vizura nije uspela da napravi iznenađenje i pobedi KK Cedevitu. Utakmica je završena rezultatom 77:73, po četvrtinama 21:14, 25:16, 15:17, 16:26. 

I pored virusa koji je cele prethodne nedelje slamao igrače, kao I povrede koje su zadesile Krstića i Radovića, Mega je uspela da parira vodećem klubu na tabeli. Iako je rezulatat na semaforu konstantno bio u korist domaćina, u nekim trenucima čak i do 25 pona razlike, Mega je uspela da se vrati u meč i dođe do dva poena razlike.

Dejan Milojević, trener Mega Vizure:

„Odigrali smo dva različita poluvremena. Prvo poluvreme je verovatno najlošije koje smo odigrali ove sezone. Ušli smo mlako. Iako smo Cedevitu želeli iznenaditi s agresivnom igrom, nismo to uradili. Šut nam je bio jako loš i generalno čitavu utakmicu nismo pogodili ništa. Cedevita je to iskoristila, skupila se u odbrani i sprečila našu unutrašnju igru. Kad je razlika otišla na dvadesetak razlike, verovatno je došlo do straha od katastrofe i to je bila inicijalna kapljica da odigramo bolje u zadnjih 15 minuta. Jedna promašena lopta delila nas je od preokreta, no Cedevita je ipak preiskusna da bi propustila 25 poena razlike.“

Vasilije Micić, igrač Mega Vizure:

“ Izgubili smo u neizvesnoj završnici. Međutim, igrali smo samo 15 minuta utakmice. Bojažljivo smo ušli na početku. Igrali stegnuto u napadu, a u odbrani nismo uopšte zagrađivali. Igrali smo sebično u napadu i to je rezultiralo njihovom prednošću od 25 razlike. Poslednjih 15 minuta shvatili smo koliko možemo odigrati dobro. Opustili smo se i spustili razliku, ali ekipa kao Cedevita ipak ne može ispustiti toliku prednost. Čestitao bih saigračima na borbi.“ 

MEGA VIZURA: Reljić 4, Dangubić 2, Micić 17, Jokić 15, Varda 14, Avramović 1, Luković 6, Miljenović 14, Tijanić, Milovanović, Mišković.

CEDEVITA: Ramljak 7, Babić 15, Smit 3, Suton 17, Bilan 3, Mazalin, Zubčić 10, Lebo 2, Rej 10, Nurkić 4, Baltić, Baždarić 6.