PAVLOVIĆ: „POTREBNO NAM JE VIŠE KONCENTRACIJE U IGRI“

Nepuna dva dana nakon meča u Podgorici, ekipa Mega Leksa odigraće u petak 9. oktobra od 17 časova utakmicu 4. kola ABA lige protiv makedonskog tima MZT Skopje Aerodrom. Mega je u Podgorici umalo stigla do velikog preokreta kada je rezultatski minus smanjen na samo 4 poena u poslednjoj četvrtini međutim, u finišu je ponestalo koncentracije pa je Budućnost slavila. Protiv MZT-a sigurno neće igrati Rade Zagorac i Alfa Kaba dok je nastup Nikole Ivanovića neizvestan.

Dejan Milojević se prvo osvrnuo na utakmicu u Podgorici:

„Odigrali smo jednu jako lošu utakmicu  u napadu i izgubili veliki broj lopti. Dobra odbrana u  drugom delu utakmice nam je pružila šansu da dobijemo meč međutim, nakon toga smo stali u napadu, Budućnost je pogodila nekoliko šuteva i na kraju je zasluženo slavila“.

Mega Leks i MZT imaju po jednu pobedu iz prva tri kola. U ABA ligi su se do sada sastajali 4 puta a obe ekipe su u tim mečevima sačuvale prednost domaćeg terena. Mega Leks je prošle sezone slavio u Sremskoj Mitrovici sa 103:95 posle produžetka.

Dejan Milojević ističe da je MZT kvalitetan protivnik:

„MZT je jako kvalitetna ekipa sa dobrim trenerom na klupi. Bili su ubedljivi protiv Metalca a i u Pioniru protiv Partizana su bili na pragu pobede. Razmak između dva meča je tek nešto više od 40 sati ali verujem u oporavak moje ekipe. Imamo malo vremena da na treningu spremimo utakmicu. Ukoliko budemo igrali našu igru, mislim da možemo da pobedimo svakog“.

Nikola Pavlović ističe da Mega mora da smanji broj izgubljenih lopti:

„Moramo da imamo daleko bolje otvaranje utakmice nego što je to bilo u Podgorici. Potrebno nam je više koncentracije u igri kako bi ispravili greške i smanjili broj izgubljenih lopti, uz daleko bolji skok i građenje. Mlada smo ekipa i verujem da ćemo napredovati iz meča u meč“.

Utakmica je zakazana za petak 9. oktobar od 17 časova u hali PSC Pinki u Sremskoj Mitrovici a ulaz na ovaj meč je slobodan, uz  direktan prenos na TV Arena Sport.