PORAZ MEGA VIZURE U OSMOM KOLU ABA LIGE

Prvi poraz na domaćem terenu Mega Vizura doživela je u osmom kolu ABA Lige, izgubivši od ekipe Szolnoka. Utakmica je završena rezultatom 80:85, po četvrtinama 13:19, 24:21, 26:22 i 17:23.

Nakon lošeg početka meča Mega je u drugoj i trećoj četvrtini uspela da nadoknadi zaostatak i nadigra protivnika. Do samo tri minuta pred kraj meča ekipa iz Sremske Mitrovice je vodila rezultatom 80:78, međutim neiskustvo je preovladalo. Szolnoki Olaj je ušao u dobru završnicu (7:0) i ostvario pobedu.

U timu domaćina najbolji je bio kapiten Nenad Miljenović, koji je postigao 17 poena, dok su ga pratili Rade Zagorac i Marko Kešelj sa po 15 poena. U timu koji vodi trener Dragan Aleksić najbolji su bili Brkić i Lorant sa po 18 poena.

 Dejan Milojević, trener Mega Vizure:

“ Čestitam ekipi Szolnoka na pobedi. Imali smo puno problema, nakon teškog gostovanja u prošlom kolu, cele nedelje smo se mučili sa povredama i nismo baš najspremniji ušli u ovaj meč. Međutim, ima vremana. Mora sve da dođe na svoje. Siguran sam da je ispred nas još dosta pobeda ali i poraza. Teško mi je pao ovaj poraz, ali idemo dalje. Trudićemo se, treniraćemo i nadamo se što boljim rezultatima.”

Nenad Miljenović, kapiten Mega Vizure:

“ Pre svega čestitam Szolnoku na pobedi. Nismo ušli u meč kako smo trebali. Oni su  nas uveli u njihov ritam, nismo se dobro branili i uspeli su da nas pobede. Idemo dalje, okrećemo se sledećoj utakmici i gostovanju u Sloveniji.”

Dragan Aleksić, trener Szolnoka:

“ Mega je jedna vrlo kvalitetna selekcija. Međutim, oni su mlad tim i bez puno iskustva. Njima je potrebno vreme da se razigraju. Mi smo imali dobro ofanzivno veče. Dobro smo kontrolisali situaciju. Još jednom čestitam Megi na dobroj igri i nadam se da će biti još bolji u budućnosti.”

Marko Brkić, igrač KK Szolnoka:

“ Uradili smo ono što smo planirali. Uspeli smo da zaustavimo njihov kontranapad i zaista smo dobro igrali. Mega je odličan tim, ali mlad i to se moglo videti u igri pet na pet. Pobedili smo i uspeli da ostvarimo ono što smo planirali.”