PORAZ MEGA VIZURE U PODGORICI

Mega Vizura doživela je treći poraz u ABA ligi. U sedmom kolu, izgubila je od ekipe Budućnosti Voli, rezultatom 88:80 (27:19,17:24, 18:14, 26:33).

U oslabljenom sastavu, bez Nikole Jokića, Mega nije uspela da pruži otpor i nadigra tim iz Podgorice. U timu Dejana Milojevića, odlično su se pokazali Čantekin sa  17 poena i 6 skokova, zatim Marelja koji je postigao 14 poena i 6 skokova, a 14 poena ostvario je i Bojić. Vrlo dobro su ih pratili Zagorac sa 12, Kešelj sa 10 i Miljenović sa 6 poena i 14 asistencija.

U pobedničkoj ekipi najbolji je bio Subotić sa 22 poena, a uz njega odličnu igru pokazao je i Dašić sa 18 poena.

Dejan Milojević, trener Mega Vizure:

„Čestitam, potpuno zaslužena pobeda Budućnosti VOLI. Kvalitetnija je ekipa od nas, to je i pokazala. Krenula je kako treba, agresivno, jako. Mi sa druge strane, nismo odigrali kako je trebalo. Trebalo je da uđemo u neki brži ritam, da uvedemo Budućnost u brzu igru, ali nismo uspeli. Prilično su dobro čuvali Miljenovića, koji nije imao svoje veče. Jednostavno, naša igra bila je spora, nije to bila igra koja nas krasi kroz ovu ligu. Naravno, naše izdanje zavisilo je i od odbrane Budućnosti koja se dobro pripremila za utakmicu, i anulirala naše najjače stvari. Žao mi je što većina mojih mladih momaka koji imaju raskošan talenat nisu to večeras prikazali."


Dušan Čantekin, igrač Mega Vizure:


„Čestitam protivničkoj ekipi na pobedi. Od početka nismo, na žalost, uspeli da dovoljno jako uđemo u igru. Oni su počeli mnogo jače od nas. Moramo što pre da zaboravimo ovaj poraz, da nastavimo da radimo i budemo bolji u sledećoj utakmici."

 

U sledećom, osmom kolu ABA lige, Mega Vizure dočekuje Szolnoki Olaj u nedelju 16.11.2014. u 17h.