Jade Fattouh

6R0A8764Žad Fatu rođen je 19. avgusta 1983. godine u Dižonu. Sa samo 25 godina počeo je da se bavi trenerskim poslom i to kao asistent u stručnom štabu libanske prvoligaške ekipe Sporting Al Rijadi iz Bejruta. Posle kratkog izleta u tim Al Moutahed, Fatu se vratio Sporting gde se zadržao sve do 2013. godine.

Za to vreme osvojio je azijski Kup šampiona (2011), uz to je još jednom stigao do finala i dva puta do trećeg mesta ovog međunarodnog takmičenja. Takođe, četiri puta je bio šampion Libana sa Sportinogom, a osvojio je i po jedan trofej u Kupu i Superkupu Libana.

U sezoni 2013/2014 bio je pomoćni trener u ekipi Al Manama iz Bahreina sa kojim je osvojio titulu šampiona i Superkup. Posle brojnih uspeha u Aziji poželeo je da se okuša i u Evropi, a od 2014. godine radi kao asistent Dejana Milojevića u stručnom štabu Mega Leksa.

Treba istaći da Žad Fatu ima i reprezentativno iskustvo s obziorm da je 2009. bio pomoćni trener u seniorskoj, a godinu dana kasnije i u kadetskoj reprezentaciji Libana.