NIKOLA ĐURIŠIĆ 16. IGRAČ MEGA MIS-A IZABRAN NA NBA DRAFTU

Nikola Đurišić je izabran na NBA draftu za 2024. godinu!

Đurišića su kao 43. pika odabrali Atlanta Hoksi, pa je apsolutni rekord Mega MIS-a, kao svetskog lidera po broju izabranih igrača van klubova iz SAD, podebljan na 16.

Nikola je već duže vreme neizostavni deo Mega porodice, pridruživši se klubu još 2017. godine. Od tada je prošao kroz sve klupske selekcije, od pionira do seniora, dokazavši se kao jedan od najtalentovanijih igrača svoje generacije.

U omladinskim kategorijama, zabeležio je velike uspehe, osvajajući brojne titule. Izdvajaju dve šampionske titule u U19 ABA ligi, kao i trijumf na juniorskoj Evroligi 2022. godine, gde je zasluženo poneo titulu MVP-a završnog turnira u Beogradu.

Njegov prelazak u seniorski tim bio je podjednako impresivan. Godine 2023. je proglašen najboljim mladim igračem ABA lige, što je dodatno potvrdilo njegov potencijal.

Prošle sezone, Đurišić je bio jedan od glavnih igrača Mega MIS-a, vodeći tim do polufinala regionalnog takmičenja. Sa prosekom od 15,4 poena, 3,5 asistencija i 2,8 skokova po utakmici, bio je ključni igrač na terenu, pokazavši se kao vođa i oslonac tima.

Nastupao je i za U16 i U19 selekcije Srbije, a samo dva dana nakon što je napunio 18 godina, debitovao je i za seniorski tim.

Čestitamo, Nikola!

Foto: Mega MIS