ĐURIŠIĆ MVP, MARKOVIĆ U NAJBOLJOJ PETORCI ADIDAS EVROKAMPA U TREVIZU

Mega MIS je dobila još jedno priznanje za rad sa mladim igračima u vidu veoma zapaženog učešća petorice mladih košarkaša na prestižnom adidas Evrokampu u Trevizu. Megu su samitu najvećih svetskih talenata od 1. do 3. juna predstavljali Nikola Đurišić, Bogoljub Marković, Urban Kroflič, Džek Kajil i Abdramane Sibi. Kajil, Krofič i Sibi su nastupali za Next Gen ekipu, Đurišić je bio deo Evrokamp 1, a Marković Evrokamp 2 tima.

Adidas Evrokamp je ove godine trajao tri dana, a za MVP je izabran košarkaš Mega MIS-a Nikola Đurišić, dok je u najbolju petorku Evrokampa izabran još jedan igrač Mege – Bogoljub Marković.

Gosti 17. izdanja adidas Evrokampa u Trevizu su i tri bivša košarkaša Mega MIS-a, danas NBA asovi, Vasilije Micić, Nikola Jović i Ivica Zubac, zajedno sa velikom zvezdom najkvalitetnije košarkaške lige na svetu, Džejmsom Hardenom. 

Prvog dana Evrokampa Bogoljub Marković je u pobedi nad Timom sveta 104:80 zabeležio devet poena i dva skoka za manje od 10 minuta, dok je u trijumfu rezultatom 81:95 nad 3SSB ekipom bio najbolji akter susreta sa 21 poenom i sedam uhvaćenih lopti. Prvog dana su nastupila i trojica košarkaša Mege u Next Gen ekipi koja je savladala Tim SAD sa 81:108, a Abdramane Sibi je bio među najistaknutijima pošto je za  16 minuta imao 11 poena i šest skokova, Džek Kajil je imao pet poena, sedam skokova i četiri asistencije dok je Urban Kroflić zabeležio četiri poena i pet skokova.

Drugog dana se posebno istakao Nikola Đurišić koji je u trijumfu Tima Eurocamp 1 nad Timom SAD rezultatom 70:117 za 15 minuta zabeležio 12 poena, pet asistencija i četiri skoka, dok je u pobedi 73:85 nad Next Gen ekipom postigao 18 poena i podelio šest asistencija. U poraženom sastavu druge navedene utakmice istakli su se Džek Kajil i Urban Kroflič sa po 10 postignutih poena, dok je Abdramane Sibi ostao bez poenterskog učinka, ali je pokupio šest lopti pod obručima, uz po dve ukradene lopte i asistencije.

Trećeg dana Evrokampa Đurišić i Marković su odmerili snage u susretu Evrokamp 1 i Evrokamp 2 ekipa, a pobedu je odneo Đurišić čija je ekipa slavila sa 72:71. Đurišić je u pobedi zabeležio pet poena, šest skokova, pet asistencija i dve ukradene lopte dok je Marković u poraženoj ekipi imao sedam poena, devet skokova i četiri blokade

U pobedi tima Next Gen nad 3SSB timom 103:78, Kajil je imao osam poena, pet skokova i četiri asistencije, Kroflič je zabeležio četiri poena, dok je Sibi imao tri poena, sedam skokova i dve blokade.

Foto: Adidas Eurocamp 2024