TALENTOVANI NEMAČKI PLEJMEJKER DŽEK KAJIL JE NOVI IGRAČ MEGA MIS-A!

Talentovani plejmejker juniorske reprezentacije Nemačke je novi igrač Mege!

Košarkaški klub Mega MIS nastavio je da gradi tim za budućnost pošto je ugovor sa klubom potpisao talentovani nemački plejmejker Džek Kajil (2006, 191 cm) koji u Megu dolazi iz redova nemačkog kluba Rasta Fehta. Kajil je prošlog meseca nastupio za juniorsku reprezentaciju Nemačke sa kojom je osvojio bronzanu medalju na „Albert Švajcer“ turniru koji je održan u Manhajmu, a gde je izabran i u najbolju petorku turnira, pošto je u proseku beležio 13,3 poena, 4,5 asistencija i 1,8 ukradenih lopti po utakmici.

Kajil je rođen 27. januara 2006. godine u Berlinu, visok je 191 centimetar i igra na poziciji plejmejkera. Prethodne sezone je nastupajući za juniorski tim Albe izabran u najbolju petorku ANGT kvalifikacionog turnira u Minhenu, gde je u proseku beležio 18,5 poena, 4,8 skokova, 3,5 asistencija i 3,8 ukradenih lopti po utakmici. Prošlog leta je prešao u redove Rasta Fehte, a ove sezone je nastupajući za B tim u drugoj nemačkoj ligi beležio u proseku 10,5 poena i 2,8 asistencija.

Džek Kajil je ove sezone nastupio i za Next Generation selekciju na ANGT kvalifikacionom turniru u Podgorici, gde je takođe bio izuzetno zapažen sa 15 poena, 7 asistencija i 2 ukradene lopte u proseku.

Kajil je standardni reprezentativac mlađih selekcija Nemačke. Pored veoma zapaženog nastupa na gore pomenutom „Albert Švajcer“ turniru, Kajil je bio član kadetske reprezentacije na Evropskom prvenstvu B divizije 2022. godine, a publika u Srbiji je imala priliku i da ga upozna na U18 Evropskom prvenstvu koje je održano u Nišu prošle godine, kada je sa juniorima Nemačke osvojio bronzanu medalju.

Dobro došao Džek!

Foto: FIBA