BARAĆ: „PRIJA POBEDA, VEOMA SAM ZADOVOLJAN NAČINOM NA KOJI SMO IGRALI, ALI MORAMO JOŠ BOLJE U NAREDNIM RUNDAMA“

Košarkaši Mega MIS-a nastavili su sa odličnim igrama i rezultatima, pa su u 15. kolu ABA Lige slavili na gostovanju u Čačku protiv ekipe Borac Mozzarta 78:94 (18:30, 20:13, 21:25, 19:26). Izabranici Marka Baraća su u finišu prve i početkom druge deonice stekli veliku prednost, ali je domaćin uspeo da je istopi do velikog odmora. Usledila je velika borba u trećoj deonici, ali je finiš pripao košarkašima Mege, koji su potom u četvrtoj četvrtini uporno odbijali nalete Borca, čuvali komfornu prednost i na kraju više nego zasluženo slavili. Tako su ponovo došli do pozitivnog bilansa 8-7, dok je tim iz Čačka pretrpeo osmi poraz (7-8).

Trener Marko Barać je izneo utiske posle treće vezane pobede u regionalnom takmičenju:

Sigurno da prija pobeda, jer Borac je izvanredan tim. Napravili su selekciju po ukusu trenera Mijatovića, koji sa njima radi izvanredan posao. Imaju veoma dobru sezonu i time je naša pobeda veća. Veoma sam zadovoljan načinom na koji smo igrali večeras. Teško je mladoj ekipi da drži visok ritam i nivo koncentracije 40 minuta. Padovi kao u drugoj četvrtini su negde i očekivani. Domaćin je uspeo tada da nam spreči protok lopte, što je dovelo do velikog broja izgubljenih poseda, ali izuzev tog perioda, dosta stvari je išlo na našu stranu. Pre svega skakačka dominacija, protok lopte kroz veliki broj asistencija i sigurno mogu da budem zadovoljan. Moramo da nastavimo još bolje, sa dobrim treningom kao i do sada. BIće nam potrebne još bolje partije u nekim narednim rundama. Domaćinu želim sve najbolje u nastavku,

rekao je Barać.

Mega MIS u narednom kolu dočekuje FMP Soccerbet u Hali sportova Ranko Žeravica, a susret je zakazan za nedelju, 14. januar, od 12.00.

Foto: AdmiralBet ABA liga/Dragana Stjepanović