MEGINIH PRVIH 25 GODINA

Revijalnom trijagonal utakmicom KK Mega MIS je obeležio jubilej – 25 godina postojanja. Za četvrt veka od osnivanja, ovaj klub je od košarkaške sekcije Fabrike papirnih proizvoda postao kolektiv sa 15 draftovanih igrača u NBA, što je rekord među među klubovima vanameričkog kontinenta. Podatak kojil Suži na čast Megi je da je iznedrila dvostruka MVP-ija NBA lige Nikolu Jokića, koji se okitio i tutlom šampiona, kao i nagradom za najkorisnijeg igrača finalne serije plej-ofa.

Mega je od beton lige do elitnog domaćeg takmičenja stigla za samo sedam godina, od 2013. godine redovni je učesnik regionalnog takmičenja, a prvi i jedini trofej za sada osvojen je 2016. godine u Kupu Radivoja Koraća.

Tradicionalno druženje pod obručima u dvorani „Mega Factory“ i ove godine okupilo je prvotimce Mege, članove stručnog štaba, košarkašice Arta, kao i brojne sponzore i prijatelje kluba. Svi oni bili su podeljeni u tri ekipe – Mega, Art i MIS, a posebnu pažnju na parketu izazvali su nekadašnji reprezentativci: Vule Avdalović, Aleksandar Rašić, Goran Ćakić i Novica Veličković, koji su po ko zna koji put pokazali da su forma i godine prolazne, ali da je klasa večna. Rezultat je bio u drugom planu, mečeve je obeležilo mnoštvo atraktivnih poteza, a na kraju je trijumfovala ekipa Art. 

Sve je bilo upotpunjeno takmičenjem u šutiranju trojki u parovima u kome je učestvovao i najuspešniji košarkaški agent sa ovih prostora Miodrag Ražnatović, koji je u finalu u paru sa Janom Vesić odneo pobedu nad Milano Miloševskim i Nevenom Rosić.

Mega je ujedno ovom prilikom promovisala i kalendar na 2024. godinu, u kome je uz pregršt atraktivnih fotografija predstavljeno 25 godina istorije, ali brojni asovi koji su u prethodnom periodu bili deo kluba.

Foto: Mega MIS