VELIKA POBEDA MEGA MIS-A PROTIV IGOKEE

Košarkaši Mega MIS-a vratili su se na pobednički kolosek pošto su u 13. kolu ABA lige savladali Igokeu u Hali sportova Ranko Žeravica 92:76 (19:24, 22:13, 30:16, 21:23). Izabranici Marka Baraća su briljirali u drugoj i trećoj deonici. Čvrstom i angažovanom odbranom, ali i sjajnom igrom na protivničkoj polovini su polako preuzimali stvari u svoje ruke tokom druge četvrtine, a onda u trećoj dodatno podigli broj obrtaja i u jednom trenutku stekli i 24 poena viška. Gosti su u poslednjih 10 minuta uspeli da prepolove zaostatak, ali Mega je u finišu odigrala skoncentrisanije, odbila nalet rivala i na kraju upisala veliku pobedu. Tako posle prvog kruga utakmica u ligaškom delu sezone regionalnog takmičenja ima učinak 6-7, dok je sastav iz Laktaša posle poraza u Beogradu na bilansu 9-4.

Stefan Miljenović je odigrao najbolji meč u dresu Mega MIS-a i postigao 24 poena, uz šest skokova, te je sa indeksom korisnosti 30 bio igrač utakmice. Nikola Topić je bio na pragu dabl-dabla sa 18 poena i devet asistencija za indeks 22, a ispratio ih je Uroš Plavšić sa 15 poena. Važan doprinos trijumfu dali su i Nikola Đurišić sa 10 poena, kao i Andrija Jelavić koji je takođe bio blizu dabl-dabla sa po devet poena i uhvaćenih lopti.

U redovima Igokee na kraju najefikasniji Nikola Marić sa 14 poena, po 13 su dodali bivši košarkaš Mege Dragan Milosavljević i Stefan Mudi, dok su po 11 poena postigli Marko Jošilo i Mario Nakić.

Odlično su košarkaši Mega MIS-a otvorili meč, poveli 7:2, ali je Igokea odgovorila serijom 9:2 i preokrenula. Gosti su u nastavku deonice bili nešto bolji rival, ali Baraćevi izabranici im nisu dozvoili da steknu više od šest poena prednosti, da bi se na odmor otišlo sa 19:24 na semaforu. U drugoj deonici je Mega podigla nivo igre u odbrani, stekla i kontrolu na skoku, a u napadu su povukli Jović i Đurišić, pa je domaći sastav stigao i do preokreta. Na ulasku u poslednja tri minuta Mega je stekla i pet poena viška, da bi tačku na prvo poluvreme stavio Topić trojkom, za 41:37 pred pauzu od 15 minuta.

Na krilima odlične druge deonice, košarkaši Mega MIS-a nastavili su sa sjajnom igrom i u trećoj. Odbrana je i dalje bila na visokom nivou, pa je Baraćev tim brzo stigao i do dvocifrene prednosti, a onda je usledila Miljenovićeva erupcija. Vezao je 13 poena i Mega je na dva minuta do poslednje četvrtine povela 67:46. Posle trojke Iljasolua razlika je otišla i na 24 poena, ali finiš deonice pripao je Igokei, pa se u odlučujućih 10 minuta ušlo sa rezultatom 71:53. Nastavili su gosti sa nešto boljom igrom u četvrtoj četvrtini, ali dugo je Mega uspešno odolevala i imala spreman odgovor za svaki nalet protivnika. Uspela je Igokea da prepolovi zaostatak, ali ne i ozbiljnije da ugrozi prednost domaćeg tima, koji je na kraju ubedljivo slavio.

Mega MIS u narednom kolu ABA lige dočekuje Cedevitu Olimpiju, a susret u Hali sportova Ranko Žeravica zakazan je za nedelju, 31. decembar, od 12.00.

Mega MIS: Miljenović 24 (6 sk, in 30), Jelavić 9 (9 sk), Kobzistij, Milutinović, Iljasolu 3 (7 as), Đurišić 10, Kovačević, Plavšić 15 (5 sk), Jović 5, Topić 18 (9 as, in 22), Malovec 8

Igokea: Bošković, Atić 1, Delalić, Stanković 7, Jošilo 11, Nakić 11, Milosavljević 13, Marić 14, Karmajkl 2, Jeremić 4, Mudi 13

Foto: Mega MIS/Ivica Veselinov