BARAĆ: „IZ KADROVSKIH PROBLEMA SMO IZGUBILI ENERGIJU, NISMO MOGLI DA UBACIMO NIŠTA U TREĆOJ DEONICI“

Košarkaši Mega MIS-a su u 12. kolu ABA lige izgubili na gostovanju u Splitu 88:73 (24:20, 21:27, 17:10, 26:16). Izabranici Marka Baraća su se dobro nosili sa domaćinom u prvih 20 minuta, čak i dočekali poluvreme sa viškom poena, da bi Split počeo da se odvaja u trećoj deonici. Pokušlala je Mega da odgovori u odlučujućem periodu, ali hrvatski sastav je stekao dvocifrenu prednost i sredinom deonice prelomio meč u svoju korist. Mega MIS tako posle 12 odigranih mečeva ima učinak 5-7, dok su Splićani popravili bilans na 4-8.

Trener Marko Barać je izneo utiske posle meča:

Čestitam domaćinu na zasluženoj pobedi. Bili su bolji večeras, posebno u drugom poluvremenu. Mi smo prvo poluvreme odigrali prilično dobro napadački, dali veliki broj poena, sa dobrim procentom šuta za dva. Trudio sam se da igrači nemaju veliku minutažu u kontinuitet, da bi zadržali svežinu za kasniju fazu. Druga četvrtina je privedena kraju sa nekim našim greškama u odbrani. Prelako smo dopustili Splitu neke poene, ali u drugom poluvremenu se videlo ono što sam viđao prethodne nedelje na treninzima. Došli smo bez četiri igrača, tri su još bila upitna. Nismo imali pravi trening i pripremu za ozbiljnu ekipu kakva je Split i to večeras nije bilo dovoljno. Možemo da analiziramo drugo poluvreme, način na koji smo igrali ali nismo mogli ubacimo ništa tokom treće četvrtine, neverovatan broj šuteva u neposredno blizini koša. Iz kadrovskih problema smo izgubili energiju i bili za santimetar kraći kada je šut u pitanju, korak sporiji u odbrani i na skoku. Ne oduzimam ovime ništa Splitu, oni su zasluženo pobedili. Nadam se da cemo se vratiti u optimalno stanje, ovo je mlad tim koji živi od treninga i želimo što pre da se vratimo u taj ritam,

rekao je Barać.

U narednom kolu, Mega MIS dočekuje Igokeu, a susret je zakazan za ponedeljak, 25. decembar, od 18.00 u Hali sportova Ranko Žeravica.

Foto: Split/Ivica Cavka