MEGA MIS SLOMILA ŽILAVI ZADAR U ZAVRŠNICI I UPISALA NOVU POBEDU

Košarkaši Mega MIS-a dočekali su Zadar u 6. kolu ABA lige i posle 40 minuta borbe u Hali sportova Ranko Žeravica upisali treću pobedu, 91:81 (26:17, 25:18, 15:26, 25:20). Izabranici Marka Baraća su odlično otvorili meč i iz četvrtine u četvrtinu, uz određene oscilacije, uvećavali prednost. Poveli su i sa 18 razlike u trećem kvartalu, ali je usledio veliki nalet gostiju, koji su preokrenuli početkom odlučujuće deonice. Nastupila je još jedna neizvesna završnica u kojoj je Mega imala više koncentracije i strpljenja, te je ubeležila novi trijumf. Posle šest rundi oba tima imaju učinak 3-3.

Još jedan sjajan meč odigrao je Nikola Topić i upisao novi dabl-dabl sa 27 poena i 10 asistencija. Ubeležio je i šest skokova za ukupan indeks korisnosti 41. Izuzetan je bio i Uroš Plavšić koji je postigao 23 poena, uz sedam skokova i perfektnih 11/11 iz igre, za ukupan indeks 25. Ispratio ih je Omerdžan Iljasolu sa 11 poena, četiri asistencije i tri skoka.

U poraženoj ekipi 26 poena Darija Drežnjaka, 19 je postigao Luka Božić, dok je dvocifren sa 16 bio i Marko Ramljak.

Odlično je Mega otvorila utakmicu, povela sa 9:4 za manje od tri minuta igre preko Plavšića i Topića. Čuvala je komfornu prednost sve do ulaska u poslednja dva minuta uvodne deonice, kada su gosti prišli na poen zaostatka. Ipak, odlično su Baraćevi puleni odgovorili i priveli prvu četvrtinu kraju serijom 10:2, uz odlične role Iljasolua i Miljenovića, pa se na odmor otišlo sa 26:17. Nastavila je Mega sa dobrom igrom u napadu po povratku sa pauze, pa je posle dobre sekvence Kovačevića povela 39:26 sredinom druge deonice. Čuvala je dvocifren višak sa linije penala, da bi je u finišu deonice Iljasolu i Topić odlepili sa pet vezanih poena, pa je posle 20 minuta igre na semaforu u Hali sportova stajalo 51:35 za domaći sastav.

Održavali su prednost Mege u trećoj deonici Plavšić i Đurišić, pa je posle poena Jankovića na tri minuta do poslednjeg odmora prednost iznosila i 18 poena. Ipak, usledila je velika serija gostiju od 13:0, pa se u odlučujuću četvrtinu ušlo sa svega pet poena prednosti za Baraćev sastav (66:61). Ušla je Mega u kontraritam, pa je Zadar i preokrenuo rezultat posle tri minuta igre u četvrtom periodu. Usledila je velika borba. Igralo se koš za koš. Topić je preuzeo odgovornost i sa 10 vezanih poena dao Baraćevom timu prednost, da bi tačku stavio Plavšić sa četiri vezana poena, posle asistencija mladog plejmejkera.

U narednom kolu ABA lige, Mega MIS gostuje u Baru ekipi Mornara, a susret u Topolici zakazan je za nedelju, 12. novembar, od 19.00.

Mega MIS: Paunović, Miljenović 9, Jelavić 6, Kobzistij, Popović, Iljasolu 11 (4 as), Đurišić 6, Kovačević 4, Janković 2, Plavšić 23 (7 sk, 24 in), Topić 27 (10 as, 6 sk, 41 in), Malovec 3

Zadar: Klarica, Vujačić 5, Žganec 7, Mazalin 2, Njegovan, Lakić 4, Mekić 2, Jambrović, Drežnjak 26, Grbić, Božić 19, Ramljak 16

Foto: Mega MIS/Ivica Veselinov