MEGA MIS BEZ SREĆE U PODGORICI, PROMAŠILA POBEDU U JOŠ JEDNOJ NEIZVESNOJ ZAVRŠNICI

Košarkaši Mega MIS-a su posle dve uzastopne pobede otputovali u Podgoricu na jedno od najtežih gostovanja u ABA ligi i u petom kolu takmičenja pružili sjajan otpor favorizovanom rivalu, ali je u još jednoj neizvesnoj završnici pobedu ipak odnela Budućnost VOLI – 73:71 (18:13, 23:18, 17:22, 15:18). Posle uvodnih 20 minuta, tokom kojih je domaćin bio bolji rival, izabranici Marka Baraća su uspeli da uhvate priključak u trećem kvartalu, a onda u četvrtom došli i do preokreta. Usledila je velika borba u poslednjih nekoliko minuta, igralo se koš za koš, ekipe su se smenjivale u vođstvu, a Mega je imala napad za pobedu. Nikola Topić je šutirao sa distance u poslednjim sekundama, ali se lopta izmigoljila iz obruča i Podgoričani su, uz malo sreće, ostali neporaženi i posle pet rundi (5-0), dok je Mega MIS pretrpela treći poraz (2-3).

Uroš Plavšić je odigrao još jednu odličnu utakmicu i ubeležio dabl-dabl sa 13 poena i 10 skokova za indeks korisnosti 16. Andrija Jelavić je dodao 12 poena, uz pet uhvaćenih lopti, dok je Nikola Đurišić brojao do 11. Dvocifren je sa 10 poena bio i Omerdžan Iljasolu, koji je podelio i pet završnih dodavanja, dok je Nikola Topić bio na pragu novog dabl-dabla sa po devet poena i asistencija za indeks 15.

Pobednički sastav predvodio je Joan Makundu sa 18 poena, dok je dvocifren sa 13 bio i Mekinli Rajt.

Tvrd početak utakmice. Vodila se velika borba za svaki posed, domaćin se nešto bolje snašao, ali mu Mega nije dozvoljavala da se odlepi. U finišu kvartala je na seriju Budućnosti 7:0 odgovorila sa 6:2 preko Plavšića i Iljasolua, pa se na prvi odmor otišlo s a 18:13 u korist Podgoričana. Na startu druge deonice je Đurišić efektno zakucao i sveo zaostatak na samo dva poena, ali je usledio novi nalet domaćina koji sredinom drugog perioda dolazi do prednosti 28:17. Sačuvao je dvocifren višak sve do velikog odmora, na koji se otišlo sa 41:31 na semaforu.

Posle tri minuta igre u trećem kvartalu, Mega MIS je napravila veliku seriju kojom je pokazala da je spremna da se uhvati u koštac sa crnogorskim timom. Iljasolu i Miljenović su pokrenuli Baraćevu ekipu trojkama, da bi Jelavić sa dve vezane dvojke sveo zaostatak na samo tri poena, po ulasku u poslednjih 12 minuta susreta. Uspela je Budućnost da spreči preokret, odbila nalet Mege i poslednju pauzu dočekala sa 58:53. Vodila se velika borba do kraja. Baraćevi puleni nisu odustajali, prišli su na poen minusa na ulasku u poslednja četiri minuta, a onda je Topić posle prodora preokrenuo na 160 sekundi do isteka vremena. Usledila je penal završnica, Mega je imala šut za pobedu u poslednjim sekundama, ali lopta nije htela u koš posle pokušaja Topića sa distance i Budućnost je upisala trijumf.

Mega MIS: Paunović, Miljenović 8 (3 uk), Jelavić 12 (5 sk), Kobzistij, Popović, Iljasolu 10 (5 as), Đurišić 11, Kovačević, Janković 2, Plavšić 13 (10 sk, 16 in), Topić 9 (9 as, 15 in), Malovec 6

Budućnost: Mihailović 4, Megi 9, Ros 9, Slavković, Makundu 18, Grbović, Džons 2, Jagodić Kuridža, Vilijams 8, Rajt 13, Popović 3, Pol 7

U narednom kolu, Mega MIS dočekuje Zadar, a susret u Hali sportova Ranko Žeravica na programu je u nedelju, 5. novembra, od 12.00.

Foto: Budućnost VOLI/Filip Roganović