MEGA MIS POENIMA SA ZVUKOM SIRENE SRUŠILA PARTIZAN

Košarkaši Mega MIS-a su se hrabro suprotstavili braniocu titule u ABA ligi, ekipi Partizan Mozzart Beta, i posle 40 minuta velike borbe izvojevali veliku pobedu sa zvukom sirene – 88:86 (21:11, 19:18, 29:32, 19:25). Izabranici Marka Baraća su odigrali sjajno i u većem delu susreta bili u prednosti, vodili čak i sa 20 razlike u trećoj deonici. Ipak, srpski predstavnik u Evroligi i aktuelni šampion Jadrana je uspeo da uvede meč u neizvesnu završnicu. Imala je Mega poslednji napad, priliku da upiše veliku pobedu i uspela je. Posle velike borbe Uroša Plavšića pod protivničkim košem lopta je prošla kroz obruč sa zvukom sirene, za veliko slavlje domaćeg tima u Hali sportova Ranko Žeravica. Mega MIS tako posle četiri kola regionalnog takmičenja ima učinak 2-2, dok je Partizan pretrpeo prvi poraz i sada je na 1-3.

Nikola Đurišić je bio najefikasniji u pobedničkom sastavu sa 17 poena, ali je pored titule junaka, Plavšić poneo i zvanje igrača utakmice, pošto je meč okončao sa 15 poena i šest skokova za indeks korisnosti 19. Nikola Topić je ponovo bio blizu dabl-dabla sa 14 poena i osam asistencija, dok je Jelaviću poen nedostajao za takav učinak, pošto je imao 10 skokova. Dvocifren je na kraju bio i Timotej Malovec koji je brojao do 10.

U redovima Partizana 26 poena Alekse Avramovića, dva manje dodao je Frenk Kaminski, a dvocifren je bio još samo Džejms Naneli sa 11 poena.

Sjajno su Baraćevi puleni otvorili meč i poveli sa 8:2 u ranoj fazi. Rival je nakratko odgovorio, ali Mega je uspostavila kontrolu i posle sedam i po minuta igre vodila 17:4. Partizan je tek u finišu deonice uspeo da veže nekoliko dobrih napada, ali se na prvi odmor otišlo sa 21:11 u korist domaćina. Nastavila je Mega sa dobrom igrom i po povratku sa pauze vezala pet poena, ali je onda usledila serija gostiju koji su posle pet mintua igre u drugoj četvrtini prišli na samo pet poena zaostatka (28:23). Ipak, usledio je odgovor Maloveca koji vezuje pet poena i Baraćev tim je ponovo bio na dvocifrenom višku. Posle poena Topića i Plavišića poveo je i sa 15 razlike, da bi posle 20 minuta igre na semaforu u Hali sportova stajalo 40:29 u korist Mega MIS-a.

Po povratku sa pauze očekivala se reakcija branioca titule, ali je Mega i dalje držala stvari pod kontrolom. Za dva i po minuta uvećala prednost i na velikih 20 poena. Crno-beli su uspeli da odgovore, ali domaćin je mahom bio u dvocifrenoj prednosti. Ipak, u finišu četvrtine Partizan uspeva da svede zaostatak na šest poena, da bi se na poslednji predah otišlo sa 69:61 u korist mlade Baraćeve ekipe. Borili su se košarkaši Mege, ali je u odlučujućem periodu na površinu počeo da isplivava kvalitet beogradskog evroligaša, pa su gosti za tri minuta prišli na samo poen zaostatka (74:73). Odbio je domaćin veliki nalet rivala, ali je Partizan na ulasku u poslednja dva minuta uspeo da poravna rezultat. Nakon toga važne poene postižu Iljasolu i Malovec, ali crno-beli ponovo dolaze do izjednačenja na 17 sekundi do kraja. Imala je Mega poslednji napad, priliku da srušio aktuelnog šampiona i posle velike borbe Plavšića pod protivničkim košem, došla do trijumfa poenima u poslednjim trenucima susreta.

Mega MIS: Paunović, Miljenović 5, Jelavić 9 (10 sk), Kobzistij, Popović, Iljasolu 9, Đurišić 17, Kovačević 2, Janković 7 (5 sk), Plavšić 15 (6 sk, 19 in), Topić 14 (8 as), Malovec 10

Partizan: Vukčević, Ledej 7, Avramović 26, Koprivica 4, Panter, Smailagić 5, Jaramaz 2, Naneli 11, Trifunović, Anđušić, Doužer 7, Kaminski 24

Posle velike pobede nad Partizanom, Mega MIS u petom kolu ABA lige gostuje ekipi podgoričke Budućnosti, a susret u Morači zakazan je za subotu, 28. oktobar, od 19.00.

Foto: Mega MIS/Dragana Stjepanović