UBEDLJIVA POBEDA MEGA MIS-A U PRIJATELJSKOM OKRŠAJU SA DINAMIKOM

Košarkaši Mega MIS-a su nakon dva tesna poraza na startu sezone u ABA ligi odigrali prijateljski meč protiv Dinamik Balkan Beta u dvorani Mega Factroy i došli do pobede rezultatom 80:54 (14:14, 25:11, 19:15, 22:14). Izabranici Marka Baraća su uspostavili kontrolu u drugoj deonici, da bi po povratku sa velikog odmora bez većih problema održavali prednost, čak je i uvećali pred poslednjih 10 minuta. Nisu se tu zaustavili, pa su na kraju upisali ubedljiv trijumf.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Andrija Jelavić sa 14 poena, a ubeležio je i osam skokova za indeks korisnosti 19. Ipak, Stefan Miljenović je bio najkorisniji igrač Mega MIS-a sa 12 poena, četiri skoka, po tri asistencije i ukradene lopte i šest iznuđenih faulova, za ukupan indeks 24. Petar Kovačević je takođe postigao 12 poena, dok je dvocifren sa 10 bio i Uroš Plavšić, koji je uhvatio i šest lopti pod obručima.

Tražile su obe ekipe ritam na početku susreta, pa je uvodna deonica protekla u tvrdoj igri. Nisu ni jedni ni drugi uspevali da naprave razliku, pa se na prvi odmor otišli sa nerešenim rezultatom. Ipak, košarkaši Mege su u drugu četvrtinu ušli sa više energije i uz odličnu igru u odbrani počeli su da grade prednost. Rasla je iz minuta u minut, da bi posle 20 minuta igre iznosila 14 poena.

Držali su Baraćevi izabranici stvari pod kontrolom po povratku sa pauze, dočekali odlučujući kvartal sa viškom od 18 poena i već početkom četvrte četvrtine postalo je jasno da će upisati pobedu. Nije ih to ipak sprečilo da nastave da igraju sa visokom dozom koncentracije, pa su dodatno uvećali višak i na kraju ubedljivo slavili.

Mega MIS: Jelavić 14 (8 sk, 19 in), Topić 3, Janković 7, Miljenović 12 (24 in), Kobzistij 9, Iljasoglu 3 (8 as, 5 sk), Đurišić, Kovačević 12, Malovec 3, Paunović 3, Milutinović 4, Plavšić 10 (6 sk)

Dinamik: Ristić 5, Romić 2, Radošić 14, Paunović, Blagojević 6, Agoč 8, Petrović, Šulović, Malešević 9, Joksimović 4, Pen 5

Foto: Mega MIS